Apple zet nieuwe stap: Apple’s School Manager beschikbaar in Europa

Apple heeft haar onderwijssysteem nu beschikbaar gesteld in Nederland. Dat betekent dat scholen over kunnen stappen naar Apple's School Manager om apps te kopen, apparaten te installeren en te beheren en accounts voor leerlingen te creëren. Ook zijn er nieuwe educatiegidsen in iBooks.

iOS-9-3-scholieren-apps

Apple zet zich de laatste tijd sterk in voor onderwijs. Dat blijkt ook vandaag weer, nu Apple’s School Manager beschikbaar is gekomen in Europa. Het betekent dat onderwijsinstellingen gebruik kunnen maken van de diensten die Apple biedt, zoals het beheren van meerdere iPads en de nieuwe Klaslokaal-app. Bovendien heeft Apple een reeks gidsen beschikbaar gesteld via iBooks, zodat je de beginselen leert van Pages, Numbers, Keynote en andere software van Apple.

iPad in het onderwijs

De iPad wordt door Apple ingezet als tool in het klaslokaal. Scholen die al gebruik maken van iPads kunnen nu gebruikmaken van Apple’s School Manager, zo ontdekten we via een tweet van het bedrijf ZuluDesk. Dit bedrijf zei eerder tegenover iCulture dat ze in gesprek waren met de Apple over de nieuwe onderwijsfuncties van iOS 9.3.

Om gebruik te maken van Apple’s School Manager hoef je echter geen iPad-school te zijn. Door in te loggen op de onderwijswebsite van Apple met een juist ingestelde Apple ID, kun je bijvoorbeeld de apparaten beheren die gebruikt worden voor het onderwijssysteem. Apple introduceerde begin dit jaar bijvoorbeeld de nieuwe Klaslokaal-app (link) waarmee een docent kan zien welke apps de leerlingen open hebben staan op de gekoppelde iPads.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Wil je als onderwijsinstelling upgraden naar Apple School Manager, dan vind je op de Apple-website een uitgebreide uitleg hoe dit in zijn werk gaat.

Bekijk ook

iPad in de klas - "Blij dat Apple eindelijk luistert naar de dingen waar we al zo lang om vragen."

Apple focust zich met iOS 9.3 op het onderwijs, maar hoe denken scholen en bestaande schoolsystemen hier zelf over? iCulture sprak met twee iPad-scholen en Zuludesk, een bedrijf dat nu zorgt voor de uitrol van iPads in klaslokalen en direct met Apple in overleg is.

Gidsen om meer te leren over de iPad en software

Apple heeft vandaag ook Starter Guides uitgebracht voor educatie. Dit zijn in totaal zes gidsen in iBooks met een startersgids over de iPad, de iWork-apps en Garageband en iMovie. In deze gidsen leer je alles over de beginselen van de iPad en de basis van de verschillende software, altijd met het oog op educatie. De gidsen zijn voornamelijk handig voor docenten die zo wegwijs kunnen worden met Apple’s apps, maar kunnen ook gebruikt worden door leerlingen. De gidsen bevatten vaak video’s met heldere instructies, maar zijn wel alleen beschikbaar in het Engels. Je kunt de gidsen gratis downloaden in de iBooks Store via iTunes, iPhone of iPad.

iOS

iOS is het besturingssysteem van de iPhone. iOS regelt alles wat er op je iPhone gebeurt: van de apps tot aan de functies van je iPhone en de verbindingen met Bluetooth, wifi en mobiele netwerken. Voor iOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. Lees hier meer over de huidige iOS-versie. Voor de iPad heeft Apple het besturingssysteem iPadOS, met grotendeels dezelfde functies.

iOS

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.