Apple ruimt App Store op

Apple haalt de bezem door de App Store. Apps die meteen crashen, verouderd zijn of te lange appnamen bevatten, zullen worden verwijderd.

Magic BroomApple gaat de bezem halen door de App Store. Oude en verouderde apps worden vanaf 7 september uit de App Store gehaald. Dat geldt ook voor apps met extreem lange namen.


Troep moet weg
Weet je nog, dat er heel veel Flappy Bird-klonen in de App Store verschenen toen de game populair was? Veel van die apps zijn nooit meer onderhouden en leiden nu een kwijnend bestaan. De ontwikkelaar kijkt er niet meer naar om en gebruikers zijn niet meer geïnteresseerd in een app die al drie jaar niet is bijgewerkt. Zo zijn er nog veel meer apps die ooit zijn gemaakt, maar nooit meer zijn onderhouden. De ontwikkelaar had er de tijd niet meer voor of verloor de interesse.

Apple verwijdert verouderde apps

Apple gaat daar nu iets aan doen. Apps die niet meer up-to-date zijn of niet meer goed functioneren moeten het veld ruimen. Als Apple zo’n app tegenkomt krijgt de ontwikkelaar bericht. Vervolgens heeft hij (of zij) dertig dagen de tijd om een update in te dienen. Gebeurt dat niet, dan verdwijnt de app. Apps die crashen moeten meteen het veld ruimen. De App Store bestaat nu acht jaar en er zijn veel apps uit de begindagen die nauwelijks meer worden bijgewerkt. Soms kun je echter je voordeel ermee doen: als je nog een oude iPad hebt, komt het goed uit dat er nog oudere apps zijn met heel lage systeemeisen.

Bekijk ook

5 jaar App Store: 5 applicaties die app-design hebben bepaald

Ter gelegenheid van 5 jaar App Store zet iCulture 5 apps op rij die design van iPhone- en iPad-apps hebben bepaald en verbeterd.
Bekijk ook

Geschikte apps zoeken voor je oudere iPad

Voor oudere apparaten zoals de originele iPad 1, 2, 3 en 4 zijn nog steeds apps te vinden. Wij geven enkele tips om oudere versies van apps te vinden en om te achterhalen welke recente apps nog steeds geschikt zijn voor oude iPads en oudere iOS-versies.

Het betekent overigens niet dat jouw favoriete verouderde apps opeens niet meer functioneren. De app blijft gewoon geïnstalleerd op je iPhone of iPad en via je aankoophistorie kun je het alsnog installeren op een nieuw toestel.

https://www.iculture.nl/tips/apps-installeren-uit-app-store-verwijderd/

Ook is het voor ontwikkelaars niet het einde van de wereld. Een ontwikkelaar kan een verwijderde app weer opnieuw indienen als deze is bijgewerkt naar hedendaagse standaarden. Daarna zal Apple de app weer toelaten. De nieuwe regels gelden ook voor apps die niet meer voldoen aan de huidige App Store-richtlijnen.

In een FAQ op de Apple-website kun je precies lezen wat er gaat veranderen.

Voorheen wilde Apple nog wel eens opscheppen over de grote hoeveelheid apps ten opzichte van de Play Store, maar sinds ze die strijd verloren hebben door selectiever te zijn, is het niet zo belangrijk meer om te pochen over miljoenen apps.

Hieronder zie je de brief die Apple naar ontwikkelaars stuurde:

Brief App Store opruimen

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 september 2016 om 22:31
Onderwerp
Categorie
Apps

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.