Apple registreert handelsmerk iCloud in Europa, Apple-datacenter nu in Google Maps

· Gonny van der Zwaag

moscone wwdc 2011Wie er nog niet van overtuigd was dat Apple een online dienst met de naam iCloud gaat uitbrengen, zou eens Apple’s eigen persbericht van gisteren moeten bekijken. Daarin wordt het namelijk letterlijk in genoemd. Wil je nog meer bewijs, dan is dat te vinden bij het Europese Trademark Office. Apple heeft daar het handelsmerk iCloud onder nummer 010011484 aangevraagd. Ze hebben het handelsmerk gevraagd voor 12 internationale klassen.

Daaronder valt bijvoorbeeld levering van digitale muziek via telecomdiensten, elektronische opslag, online sociale netwerkdiensten en meer. Bovendien circuleert momenteel het gerucht dat Apple deals heeft gesloten met de grote muzieklabels Sony, Warner en EMI. Waar wachten ze nog op?

icloud datacenterOp de WWDC natuurlijk, de grote ontwikkelaarsbijeenkomst in San Francisco, die volgende week plaatsvindt. Apple is al druk bezig met om de gebouwen aan te kleden voor de conferentie. Wat ‘de cloud’ betreft: daar is geld te verdienen, want juist vandaag sprak Intel’s Executive VP Sean Maloney op de Computex-computerbeurs in Taipai, waar hij aangaf dat er een hoop geld te verdienen valt aan clouddiensten. Het kan daarbij gaan om opslag of entertainment, bijvoorbeeld het streamen van muziek. Volgens de Intel-topman staan we aan de vooravond van een explosieve groei. Heb je daarvoor een groot datacenter nodig? Dat blijkt wel: volgens Maloney heb je voor elke 600 nieuwe smartphones of elke 122 tablets die verbinding maken met het internet één Intel-server nodig. Vandaar dat Apple een gigantisch datacenter heeft laten bouwen in North-Carolina, dat vanaf nu trouwens in Google Maps te vinden is.

Apple’s originele aanvraag voor het handelsmerk iCloud werd overigens gedaan in Jamaica (nummer 057024) op 7 december 2010.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.