Apple toont reclame-popups voor iPhone 6s in App Store

Apple laat mensen met een oudere iPhone reclames zien van de nieuwste modellen. Deze popup verschijnt in de App Store en vereist een handeling om verder te kunnen winkelen.

Apple maakt op een nieuwe manier reclame voor de iPhone 6s. Mensen met een iPhone 5s of ouder die een bezoek brengen aan de App Store kunnen een pop-up reclamebanner van Apple verwachten. Om mensen met een oudere iPhone aan een nieuw toestel te helpen, laat Apple de nieuwe iPhone 6s zien.

Reclamebanner iPhone 6s alleen op oudere toestellen

Hoewel jijzelf misschien nog steeds dik tevreden bent met een iPhone 5s, vindt Apple dat het hoog tijd is voor een nieuwe iPhone. Mensen die de App Store bezoeken met een iPhone 5s of ouder, krijgen een beeldvullende reclamebanner te zien. Hierin wordt de iPhone 6s aangeprezen met daarin een knop naar meer informatie en een directe bestellink. Om verder te kunnen shoppen in de App Store, moet je de reclame wegtikken. Op Reddit klagen mensen over deze vervelende reclame.

Click here to display content from Imgur.
Learn more in Imgur’s privacy policy.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Apple reclame maakt voor haar producten in de App Store door middel van een popup. Als je de App Store regelmatig bezoekt, krijg je zo nu en dan een beeldvullende popup met een overzicht van Apple’s eigen gratis apps. Hierin krijg je het aanbod om deze apps te downloaden, mocht je ze nog niet hebben. Deze nieuwe reclame met de iPhone 6s gaat echter wel een stapje verder. Ben jij deze ietwat opdringerige reclame al tegengekomen?

Bekijk ook

iPhone 6s: het complete overzicht

Alles wat je wilt weten over de iPhone 6s. Ontdek de specs en functies en bekijk wat er nieuw en verbeterd was bij dit toestel. Ook lees je of een iPhone 6s kopen nog steeds een goed idee is, of dat je beter een ander model kunt nemen.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.