Apple publiceert garantiewaarschuwing op Italiaanse Apple Store-website

Apple heeft in de Italiaanse Apple Store een waarschuwing geplaatst, met daarin de beslissing van de Italiaanse consumentenautoriteit. Apple moet binnen 90 dagen de verpakkingen van AppleCare aanpassen.

applecareApple kreeg in december een boete van 900.000 euro in een Italiaans geschil over garantievoorwaarden. Het ging daarbij om de vraag of Apple de consumenten misleidde door ze AppleCare te verkopen, zonder te melden dat de extra garantie helemaal niet nodig was. Apple ging in beroep. Vandaag is een nieuwe ontwikkeling in deze zaak te zien in de Italiaanse Apple Store: een waarschuwing waarin de beslissing van de Italiaanse marktregulator AGCM wordt uitgelegd.


Apple heeft 90 dagen de tijd om de tekst op de AppleCare-verpakkingen aan te passen. Er moet uitleg worden toegevoegd dat er volgens de Italiaanse Consumenten Code en het Europese recht al 2 jaar garantie is geregeld. Ook moet Apple op de verpakking een correcte weergave tonen van de exacte hoeveelheid garantie die je krijgt. Als je doorklikt op het linkje in de Italiaanse Apple Store krijg je een PDF te zien met de tekst van de beslissing.

applecare-warranty-anti-trust-decision

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.