Diverse iMacs flink duurder door Europese prijsverhoging

Als je voor een nieuwe iMac aan het sparen was, hebben we vervelend nieuws voor je: de prijzen van diverse iMacs zijn verhoogd.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

imacOmdat de dollar het vergeleken met andere munteenheden de laatste tijd goed doet, heeft Apple besloten om de prijzen van een aantal producten in de Europese Apple Stores te verhogen. Het kan soms honderden euro’s schelen.


Oplettende internetters zullen in de Nederlandse Apple Store zien dat prijzen van onder meer de iMacs met honderd tot tweehonderd euro omhoog zijn gegaan. Het 21,5-inch model met 2,7 GHz kost nu €1529 terwijl hij eerder deze maand nog voor €1329 over de toonbank ging.

De prijzen kunnen lichtelijk verschillen tussen landen in de EU. Ondertussen zijn de prijzen van de Macbook Pro, Macbook Air en Macbook niet veranderd, waarschijnlijk omdat die prijzen in maart al omhoog gingen. De Mac Pro en iMac moeten er wel aan geloven.

Lees verder: Prijzen MacBooks in de Apple Store

iMac prijzen tot 20 mei 2015

iMac-Prijzen-Toen

iMac prijzen vanaf 20 mei 2015

iMac-Prijzen-Nu

Ook Mac Pro stijgt honderden euro’s in prijs

Ook de Quad- en 6-core Mac Pro’s zijn onderhevig aan de prijsverhoging. Zo kost de Quad-core nu €3449,- in plaats van €3048,99 en steeg de 6-core versie zelfs van €4049,- naar €4649,-.

Mac Pro prijzen tot 20 mei 2015

Mac-Pro-prijzen-toen

Mac Pro prijzen vanaf 20 mei 2015

Mac-Pro-prijzen-nu

Nieuwe 5K iMac

Balen voor mensen die van plan waren om een iMac of Mac Pro in huis te halen dus, tenzij je geïnteresseerd bent in de nieuwe Retina iMac met 5K display. Het nieuwste model kost 2329 euro, terwijl het oudere model 2629 euro kost.

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2023 met M3-chip en een kleurrijk design. Het M3-model biedt betere specificaties en is de opvolger van de iMac uit 2021. De iMac 2023 is nog het enige model dat in Apple's assortiment zit. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties: 33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.