Apple spreekt op Black Hat 2016-conferentie

Apple-engineer Ivan Krstic gaat op de Black Hat 2016-conferentie een praatje houden over de beveiligingsmaatregelen van Apple, zoals Auto Unlock en de Secure Enclave.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple-engineer Ivan Krstic gaat tijdens de Black Hat Conference een praatje houden. Hij zal op deze hackersconferentie een kijkje achter de schermen geven rondom de beveiliging van iOS. Black Hat is een jaarlijkse conferentie voor mensen die geïnteresseerd zijn in softwarebeveiliging. Een kaartje kost $2600 en je zult naar Las Vegas moeten vliegen om het bij te wonen.


Ivan Krstic

Black Hat 2016: Apple is erbij

Black Hat 2016 vindt dit jaar plaats van 30 juli tot 4 augustus in de gokhoofdstad. Krstic heeft drie onderwerpen op het programma staan, die hij in “nog nooit vertoonde” technische details zal bespreken: Auto Unlock, HomeKit en iCloud Keychain. Auto Unlock is een nieuwe functie in macOS Sierra waarmee je je Mac kunt ontgrendelen zonder je wachtwoord in te voeren. Het dragen van een Apple Watch is voldoende. Het zal de eerste keer zijn dat zoveel details van Auto Unlock worden besproken.

Bij alle drie onderwerpen gaat het om zeer privacygevoelige data, namelijk data die op de Mac staat, gegevens over je woonhuis, wachtwoorden, creditcardgegevens en andere belangrijke info. Apple gaat vertellen welke cryptografische oplossingen er zijn gekozen, zodat je privédata niet in gevaar komt, maar je nog wel toegang krijgt als je je toestel bent kwijtgeraakt.

Black Hat Conference 2016

Krstic zal ook spreken over de Secure Enclave, die aanwezig is in recente iPhones en iPads. Daarmee is het mogelijk om brute force-aanvallen beter te doorstaan. Tenslotte zal de Apple-engineer nog praten over kwetsbaarheden in de browser en nieuwe beveiligingsmaatregelen in de Safari-browser in iOS 10.

Krstic was eerder dit jaar in het nieuws, toen de FBI-zaak speelde. Hij vertelde toen, dat een hack voor Android en Windows op de zwarte markt tussen de 10.000 tot wel 100.000 dollar oplevert. Bij de iPhone zou soms een half miljoen tot meer dan een miljoen dollar zijn betaald voor een hack. Hij wilde daarmee aangeven hoeveel moeilijker het is om een iPhone te hacken.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.