Apple Pencil punt vervangen

Zo kun je de Apple Pencil-punt vervangen bij slijtage

De punt van de Apple Pencil vertoont na verloop van tijd slijtage. Je kunt de Apple Pencil punt voor 25 euro vervangen door een setje van 4 nieuwe, zodat je weer met een schone schrijfpunt kunt kunt tekenen en schrijven.

Wanneer Apple Pencil-punt vervangen?

De tekenpunt van de Apple Pencil is gemaakt van stevig en toch flexibel plastic. Als je de tekenpen vaak gebruikt wordt het topje steeds ruwer en raakt versleten. Daardoor kan het tekenen en schrijven wat lastiger gaan, omdat het scherm niet meer je bewegingen goed herkent. Ook kan het puntje verkleuren of beschadigd raken. Ben je toe aan een nieuwe Apple Pencil-punt? Dan lees je hieronder hoe je de schrijftip kunt vervangen door een setje nieuwe pentpunten. Bang voor krassen hoef je overigens niet te zijn, want het materiaal is zo zacht dat je onmogelijk je iPad-scherm kunt beschadigen, ook als de schrijfpunt erg veel slijtage vertoont.


Hoe vaak je de Apple Pencil-punt moet vervangen hangt ervan af hoe intensief je je tekenstift gebruikt en hoe hard je op het scherm drukt. Voor mensen die dagelijks hun iPad Pro gebruiken voor illustraties en teken- en schilderwerk is elk halfjaar vervangen misschien nodig. Voor anderen is eenmaal per twee jaar vaak genoeg.

Apple Pencil schrijfpunten kopen

In de Apple Store vind je vervangende schrijfpunten voor de Apple Pencil. Je koopt 4 stuks voor €25. Je kunt de aankoop het beste delen met vrienden, zodat je omgerekend nog geen €7 per persoon betaalt.

Je hebt namelijk niet zo heel vaak een Apple Pencil-punt nodig en als ze in een la gaan slingeren, raak je ze gaandeweg kwijt. Zo heel vaak heb je namelijk geen Apple Pencil-punten nodig, tenzij je je iPad heel intensief gebruikt voor tekenen en schetsen.

De penpunten zijn geschikt voor de eerste en tweede generatie Apple Pencil. Zoek je leukere kleurtjes? Er zijn ook Apple Pencil-accessoires van derden verkrijgbaar.

Bekijk ook

Haal alles uit je Apple Pencil met deze accessoires

Gebruik je al een tijdje de Apple Pencil? Lees dan dit artikel even door! In dit overzicht vind je namelijk handige accessoires voor je Apple Pencil, zodat het nog leuker wordt om je schrijf- en tekenpen te gebruiken.
Apple Pencil punten

Bij de eerste generatie Apple Pencil krijg je er een gratis vervangende penpunt bij. Bij de Apple Pencil 2 zul je zelf nieuwe punten moeten aanschaffen. De punt is universeel en geschikt voor zowel de eerste als tweede generatie Apple Pencil.

Apple Pencil punt vervangen: zo werkt het

Het vervangen van de Apple Pencil schrijfpunt doe je als volgt:

  1. Zorg dat je beschikt over een nieuwe schrijfpunt (zie hierboven).
  2. Pak je Apple Pencil en schroef het huidige puntje eraf.
  3. Schroef de nieuwe punt erop. Draai niet te ver door.
  4. Test of de schrijfpunt goed werkt.

Is de punt van je Apple Pencil ruw geworden, dan raden we aan om deze niet te slijpen. Wel zou je heel fijnkorrelig schuurpapier of een nagelvijl kunnen gebruiken om de punt weer iets gladder te maken. Je zou ook van de Apple Pencil een gewoon potlood kunnen maken, maar dat is een knutselproject voor mensen die iets aparts willen.

Meer over de Apple Pencil kopen en de verschillende modellen lees je hieronder.

Bekijk ook

Apple Pencil: wat is het en hoe werkt het?

Met de Apple Pencil kun je nauwkeurig tekeningen en schetsen maken op recente iPads. Wat kun je verder allemaal met de Apple Pencil en hoe werkt hij precies?

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil