Apple Pencil binnenkort op de Mac gebruiken? Als het aan Apple ligt wel

Apple ziet nog veel meer potentie in de Apple Pencil. Zo wordt omschreven hoe een geavanceerde versie van de Apple Pencil gebruikt kan worden op een Mac, in combinatie met een Magic Trackpad.

Apple Pencil met een tekening op een iPad.
De Apple Pencil is op moment van schrijven alleen nog beschikbaar voor de iPad Pro, maar als het aan Apple ligt komt daar verandering in. Apple ziet de Apple Pencil namelijk ook als tool om te gebruiken op de Mac. Maar dat betekent niet dat we moeten wachten op de eerste Mac met touchscreen, want Apple wil hiervoor de Magic Trackpad gebruiken. Apple heeft de techniek vastgelegd in een uitgebreid patent, ontdekt door PatentlyApple.

Apple Pencil op de Mac

Het patent stamt uit 2014, een jaar voordat de Apple Pencil officieel gelanceerd werd. In het patent wordt het pennetje dan ook beschreven als ‘the stylus’, maar het is geen gekke gedachte dat Apple hiermee de Apple Pencil voor ogen heeft. De Apple Pencil in het patent is echter een stuk geavanceerder dan de huidige versie, omdat deze beweging kan detecteren in drie verschillende dimensies. Los van het tekenen kan de Apple Pencil echter nog veel meer.

Tekenen op een Mac met een Apple Pencil.

Apple Pencil als joystick

Zo kan de Apple Pencil gebruikt worden als virtueel drumstickje voor GarageBand of als joystick in een game. Laatstgenoemde werkt door de Apple Pencil op een oppervlak te plaatsen, zoals een nieuwe versie van de Magic Trackpad. Door de Pencil vervolgens te kantelen, simuleer je hier een soort joystick mee. Ook tijdens het geven van presentaties is de Apple Pencil volgens het patent in te zetten, omdat je hem zou kunnen gebruiken als een soort ‘air muis’.

Voorwerpen draaien op een Mac met een Apple Pencil.

Dankzij de verschillende sensoren zou je voorwerpen op het scherm rond kunnen draaien door hetzelfde te doen met de Apple Pencil, geplaatst op een Magic Trackpad. Hierdoor kunnen ontwerpers en designers bijvoorbeeld eenvoudig een 3D-tekening maken, doordat ze het getekende object rond kunnen draaien met de Apple Pencil zelf.

Apple heeft wel meer patenten over de Apple Pencil geregistreerd. Zo zou de Apple Pencil bijvoorbeeld uitgerust kunnen worden met multifunctionele verwisselbare punten, een Touch ID-sensor en nog veel meer. Het zou in ieder geval zeker geen verrassing zijn als Apple in de (nabije) toekomst een nieuwe versie van de Apple Pencil lanceert.

https://www.iculture.nl/nieuws/apple-pencil-patent-verwisselbare-punten/

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.