Apple Pay nu beschikbaar in Spanje

Apple Pay is vanaf vandaag beschikbaar in Spanje. Een aantal banken waaronder Santander doen mee met Apple's betaaldienst, dat te gebruiken is in onder andere de Apple Stores, Media Markt, Lidl, Zara en Starbucks.

Apple Pay is vanaf vandaag in een nieuw Europees land beschikbaar. Apple heeft zijn betaaldienst namelijk gelanceerd in Spanje, waardoor Spanjaarden met een geschikte iPhone en de juiste bank contactloos kunnen betalen met hun toestel. Spanje is het vijfde land waar Apple Pay beschikbaar is.


Apple Pay in Spanje.

Apple Pay in Spanje

Apple Pay werkt in Spanje samen met Santander, American Express, Pass en Ticket Restaurant. Spanjaarden met een Mastercard of American Express-kaart kunnen Apple Pay nu gebruiken bij een grote verscheidenheid aan winkels. In Spanje werkt Apple Pay nu al bij de Apple Stores, C&A, Bershka, Lidl, Media Markt, Starbucks, Zara, Pull&Bear en nog meer winkelketens. Binnenkort worden tankstation BP en de Fnac nog aan dit rijtje toegevoegd.

Apple Pay is in Spanje ook te gebruiken vanaf het web en in apps van winkels, zoals de Apple Store-app, easyJet en de Zara. Om Apple Pay te kunnen gebruiken, heb je minimaal een iPhone 5 met Apple Watch nodig. Hebben klanten geen Apple Watch, dan is de iPhone 6 het minimaal vereiste model. Apple Pay is op de desktop ook eenvoudig te gebruiken in combinatie met de nieuwe MacBook Pro met Touch ID-sensor, maar werkt ook op andere Macs in combinatie met de iPhone.

Na het Verenigd Koninkrijk in de zomer van 2015, Frankrijk en Zwitserland afgelopen zomer en Rusland in oktober, is Spanje het vijfde Europese land waar Apple Pay actief is. Er zijn echter nog steeds geen duidelijke signalen dat Apple Pay ook snel naar Nederland of België komt. Apple zei dit voorjaar dat ze hard werken aan een Europese uitrol, maar daar zitten Nederland en België voorlopig dus nog niet bij. Behalve eerdergenoemde Europese landen, is Apple Pay dit jaar ook beschikbaar gekomen in China, Singapore, Hongkong, Nieuw-Zeeland en Japan.

Bekijk ook

Apple 'werkt hard' aan Apple Pay-uitrol in Europa

Apple werkt hard om Apple Pay in Europa uit te rollen, zegt Apple Pay-topvrouw Jennifer Bailey. Daarbij kijken ze naar de omvang van de markt.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en Belgiƫ. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.