Zo wil Apple de iPhone waterbestendiger en de oortjes beter maken

Hoe wil Apple de iPhone waterbestendiger gaan maken? Een patent omschrijft een methode die Apple kan gebruiken bij de speaker van een iPhone. Ook omschrijft Apple een set oortjes die gebruik maakt van bewegingssensoren en een microfoon voor beter geluid.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting
Wanneer wordt de iPhone waterdicht? Het blijft onduidelijk of we dit met de iPhone 7 al kunnen verwachten, maar grote kans is dat het bij de iPhone van 2017 aanwezig is. Apple is ieder geval wel bezig met het waterdicht maken van de iPhone, blijkt uit een nieuw openbaar gemaakt patent. Hierin wordt omschreven hoe een speaker waterdicht gemaakt zou kunnen worden door gebruik te maken van een speciaal mechanisme.

Bekijk ook

Waterproof? 5 hints dat de iPhone 7 waterdicht wordt

Er zijn allerlei aanwijzingen dat de iPhone 7 beter bestand is tegen water. Wij hebben 5 aanwijzingen op een rijtje gezet, van het verdwijnen van poorten en knoppen tot hints uit de iPhone 6s.

Mechanisme voor waterdichte speaker

Apple heeft een systeem bedacht dat veel lijkt op wat nu al gebruikt wordt voor de Apple Watch. In het patent wordt dit omschreven als een umbrella section die als bescherming dient voor de belangrijke onderdelen in een speaker. Tussen het belangrijke onderdeel in de speaker en de behuizing bevindt zich een klein parapluutje van een gaasachtig-patroon dat ervoor zorgt dat de vloeistof buiten de interne onderdelen begeleidt wordt. Echter zou er wel wat vloeistof doorheen mogen, als de iPhone bijvoorbeeld onder hoge druk staat. Dit moet waterschade voorkomen.

Patent van Apple met techniek voor waterdichte speaker.

Apple kan de buitenkant van de iPhone ook nog beschermen met een speciale coating wat vloeistoffen af moet stoten. Het gaasachtige venster dat de binnenkant moet beschermen kan ook nog voorzien worden van deze coating, zodat het water minder kans heeft om schade aan te richten aan de binnenkant van het toestel.

Tegelijkertijd is er een nieuw patent opgedoken van een set oortjes die het geluid een stuk beter maakt door naar je bottenstructuur te ‘luisteren’. Dankzij bewegingssensoren kan de set oortjes geluidsvibraties aanvoelen die door de schedel van de gebruiker gaan, waarna de microfoon op de oortjes het signaal op kan pikken en vervolgens omgevingsruis kan verminderen.

Patent van Apple voor oortjes met accelerometer en microfoon.

Ook zou de microfoon geluid kunnen onderscheiden tussen gesproken woorden en omgevingsgeluid, wat de algehele kwaliteit van de oortjes verbetert. Dankzij ruisonderdrukking wordt vervolgens een mooier geluid geproduceerd.

Zoals met elk Apple-patent blijft het nog afwachten of deze patenten daadwerkelijk gebruikt gaan worden en zo ja, wanneer. De oortjes in het patent zijn bijvoorbeeld voorzien van een draadje, terwijl de iPhone 7 waarschijnlijk helemaal geen koptelefoonaansluiting meer krijgt. Mogelijk gaat Apple nieuwe EarPods leveren met een Lightning-aansluiting, maar draadloze versies zou ook een optie kunnen zijn. In een ander patent werd bijvoorbeeld een koptelefoon getoond die zowel bedraad als draadloos werkt.

Bekijk ook

Deze Apple-koptelefoon werkt zowel bedraad als draadloos

Krijgt de iPhone 7 nou wel of geen koptelefoonaansluiting? Apple lijkt in ieder geval bezig te zijn met een koptelefoon die door een enkele draad zowel stroom als geluid kan ontvangen, terwijl hij ook draadloos te gebruiken is.

Meer weten of je iPhone waterdicht is? Lees dan onderstaand artikel!

Bekijk ook

Heeft je iPhone waterschade? 10 tips bij vochtproblemen

Je iPhone is nat geworden, wat moet je doen bij waterschade? In deze tip lees je alles over omgaan met vochtschade, mogelijke oplossingen en waar je hulp vindt.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.