Apple-patent: ‘Achtergrondgeluid op de iPhone filteren met stemherkenning’

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

Patent StemherkenningDe tijd waarin je een beller niet kan verstaan omdat hij in een druk café staat behoort straks misschien wel tot het verleden. Een nieuw patent van Apple laat zien hoe een toekomstige iPhone wellicht beter achtergrondgeluid kan wegfilteren door het gebruik van stemherkenning. Hierdoor zou het een stuk makkelijker zijn om elkaar te verstaan.

De iPhone 4 en iPhone 4s gebruiken nu al een microfoon bovenop de iPhone om mogelijk ongewild geluid te herkennen en te blokkeren, maar helemaal perfect werkt deze methode niet. Praat er bijvoorbeeld iemand vlak naast jou, dan wordt dit vaak alsnog opgepikt door de microfoon.

Door stemherkenning te gebruiken zou Apple erin slagen om alles behalve jouw stem te blokkeren. Het patent legt uit hoe een apparaat zou leren hoe zijn eigenaar klinkt, door te letten op herkenningspunten zoals frequenties en specifieke geluiden. Zoals bij ieder patent, bevestigt de openbaarmaking hiervan niet dat de technologie in een volgend Apple-apparaat zal worden geïmplementeerd. Soms worden patenten afgesloten om mogelijke juridische geschillen te voorkomen.

Meer informatie: Apple Insider

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.