‘Apple wil Netflix of Disney overnemen’

Apple heeft grote plannen in Hollywood, zo blijkt uit gesprekken met Sony en Paramount. Er wordt zelfs gesproken over een overname van Netflix of Disney.

Apple’s Eddy Cue en andere topmensen van Apple hebben de afgelopen weken gesproken met Hollywood’s meest succesvolle tv- en filmproducers. De belangrijkste afspraken vonden vorige week plaats tussen Apple en Paramount Pictures en Sony, de twee grootste filmstudio’s van Hollywood. Volgens de New York Post is Apple iets groots van plan: een gigantische overname, veel meer dan een simpele deal rondom de uitzendrechten van een paar tv-shows. Er wordt zelfs gesproken over een overname van Netflix of Disney.


DirectTV

Apple wil meer invloed in Hollywood

Eén van de bronnen vertelde: “Ze spraken vorige week met Sony en Paramount. Ze zijn iets groots aan het voorbereiden.” Apple wil al langer meer invloed in Hollywood. Aanvankelijk zou het daarbij gaan om een televisiedienst, zoals Sling TV of DirecTV Now, maar de onderhandelingen over uitzendrechten zouden keer op keer stuk zijn gelopen. Sindsdien lijkt Apple meer geïnteresseerd in deals met contentaanbieders, zoals ze hebben gedaan met Carpool Karaoke.

Apple zou plannen hebben om een grote overname te doen, al is nog onduidelijk waar het om gaat. Sony is eigenaar van tv- en filmdiensten, waaronder PlayStation Vue. Paramount is onderdeel van Viacom en een samenwerking zou Apple ook meteen de mogelijkheid geven om als serieuze speler mee te doen.

In het stuk is ook te lezen dat er onderling geruzie is wie de grote contentdeals voor de Apple TV mag afsluiten. Intern zouden drie topmensen constant met elkaar overhoop liggen: Eddy Cue, Jimmy Iovine en Apple’s contentbaas Robert Kondrk (zie foto).

Eddy Cue, Jimmy Iovine en Robert Kondrk

Interne ruzie over afsluiten van deals
Hollywood-insiders zouden in verwarring zijn wie nou eigenlijk de leiding heeft. “Robert Kondrk, Eddy Cue, Jimmy Iovine, iedereen wil de persoon zijn”, vertelde een bron. “Ze willen allemaal de man zijn en waarschuwen mensen om niet met de anderen te onderhandelen.” Ook vertelt een andere bron: “Eddy praat met de ene groep mensen, Jimmy met de andere. Ze komen er niet uit.”

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Apple overwoog eerder om Time Warner over te nemen, maar dat mislukte. Vervolgnes kwam het bedrijf voor $80 miljard in handen van AT&T. Er wordt nu gesproken over een mogelijke overname van Netflix door Apple, maar dat zal lastig zijn. Netflix is $60 miljard waard en heeft een bijzondere bedrijfscultuur, die niet bij Apple past. Volgens een recent Bloomberg-artikel heeft Apple moeite om grote overnames te doen, vanwege arrogantie en de angst om risico’s te namen. Een andere partij die Apple zou willen overnemen is Disney, een bedrijf waar Apple nauwe banden mee heeft. De weduwe van Steve Jobs is nog steeds aandeelhouder in Disney maar heeft haar aandeel inmiddels verkleind naar 5%.

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.