Reacties voor: Apple onderzoekt MagSafe-connectors voor iPhone en iPad

Apple onderzoekt opnieuw MagSafe-connectors voor de iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Doe gewoon usb
    Onhandig gedoe

  2. usb aansluiting was toch verplicht?

  3. Lijkt mij niet handig voor de iPhone/iPad.
    Bij een MacBook is het handig als de kabel er makkelijk uitkan maar volgens mij moet je dit bij een iPhone niet willen. Wat als je hem net opnieuw aan het installeren bent?

  4. Dock connector is beter…
    Magsafe is altijd handig geweest maar het werkt gewoon niet goed…
    Heb er zo vaak problemen mee gehad..

  5. Origineel geplaatst door rjj marks
    usb aansluiting was toch verplicht?

    Een USB aansluiting is niet verplicht, wel is een manier om met microUSB op te laden verplicht. En Apple is daarom met een verloopstekker gekomen speciaal hiervoor (die natuurlijk niemand gaat gebruiken, wat dat betreft heeft het een hoog Windows Vista N gehalte).

    Zie deze adapter in de Apple store.

    Op zich klinkt deze nieuwe kabel leuk, en ook voor die nieuwe kabel zal vast ook wel een dergelijke verloopnippel te koop zijn straks om aan de EU eis te voldoen, maar het betekend dan dus wel dat je al je accessoires die op de dock connector aansluiten kan weggooien?
    En je dan ook nog moet gaan opletten welk iDevice je met welke iLader op wilt laden?
    Heb thuis nu 4 iDevices in gebruik, wel zo handig dat gewoon alle laders het nu op alle iDevices doen. Maar kan me niet voorstellen dat ze zo’n nieuwe stekker backwards compatible weten te maken, of het moet met ook zo’n verloopding zijn.

  6. Ik dacht dat de magsafe bedacht was om te voorkomen dat je laptop gelanceerd wordt als er iemand over de kabel struikelt. Volgens mij is de kans hierop met een iphone nihil omdat je deze meestal bij het stopcontact neerlegt en niet op schoot. Maar áls het gebeurt, gaat een iPhone net zo hard de grond op als de laadkabel, lijkt me.

  7. Deze en andere websites staan altijd bol van de patentaanvragen maar ik zie zelden dat een dergelijk patent in de praktijk wordt gebracht, ook niet die van 2 jaar geleden.

  8. Lijkt me geweldig, iPhone aan de kabel, wil je de deur uit, trek je gewoon aan je iPhone en hij komt mee. (Net als bij de Macbook , stel je voor dat je daar elke keer , nota bene áchterin, een stekker moet insteken)

  9. @Frankie: Je hebt voor 200% gelijk!

  10. Als de magnetische adapters uit dit nieuwe patent ook programmeerbaar zijn, zou je ze speciaal voor jouw device kunnen programmeren. Maar dit alles is nog toekomstmuziek.

    Toekomstmuziek?

    Het patent heeft als titel:

    PROGRAMMABLE MAGNETIC CONNECTORS

    (ja, het is origineel in caps)

    Wat ik uit de omschrijving van het patent kan opmaken is dat de connector ‘basis gegevens’ kan doorsturen naar de kabel / de dock / whatever.
    Zou zou je dock onderscheid kunnen maken tussen een iPhone en een iPod Touch terwijl ze bij wijze van spreken niet eens aan staan en terwijl beide dezelfde connector hebben.

  11. Het lijkt mij fantastisch als ze de connectorpoort magnetisch gaan afdekken. Het is zo een gapende gleuf. Het is een uitnodiging voor stof en dergelijken.

  12. volgens mij lapt Apple die verplichtingen voor usb connectors gewoon aan hun laars. Maar MagSafe > dock connector!

  13. Dit heeft totaal geen nut. De iPhone is in vergelijking met een MacBook zo licht dat de magnetische aantrekkingskracht tussen iPhone en stekker veel lager moet zijn voor hetzelfde effect. Dan valt je stekker zo uit de iPhone.

  14. Je kan een headphone aansluiting en een Dock connector gewoon waterdicht maken.. Er loopt stroom door heen geen lucht..

  15. Origineel geplaatst door Frankie
    Ik dacht dat de magsafe bedacht was om te voorkomen dat je laptop gelanceerd wordt als er iemand over de kabel struikelt. Volgens mij is de kans hierop met een iphone nihil omdat je deze meestal bij het stopcontact neerlegt en niet op schoot. Maar áls het gebeurt, gaat een iPhone net zo hard de grond op als de laadkabel, lijkt me.

    Je argumentatie gaat niet op voor mensen die iPhones voor meer gebruiken dan buitenshuis gebruik. Want voor de meesten is een iPhone geen batterij die je oplaadt voor buitengebruik of later. Oftewel deze leg je ergens neer binnen handbereik en zichtbereik en dus niet bij het stopcontact. Het is mij al vaak voorgekomen dat ik over de kabel struikelde en m’n iPhone op de grond viel en/of de kabel uit de stekker kwam.

  16. En dan kunnen we al die docks enzo ook gelijk verkopen…. Als ik dan mn iphone onder mn kussen leg gaat die kabel er waarschijnlijk ergens midden in de nacht vanzelf uit waardoor ik met een lege batterij de dag begin, nee… Geef mij maar deze 30 pins dock connector

  17. Ideaal lijkt me dit, mijn vorige iphone moest gerepareerd worden omdat er te veel stof/vuil in de huidige connector is gekomen.

    Deze nieuwe methode is vlakker dus minder vuil kan hierin.

  18. iphone ligt altijd onder mijn kussen.dit zou dus betekenen dat als dit uitgevoerd word dat het niet meer mogelijk is om dit te doen, aangezien dan de connector er ergens in de nacht uit valt.

  19. nee slecht plan, hoe het nu is is het perfect!:D

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.