Muziek voor Apple Music-gebruikers wordt nu beter gematcht dankzij iTunes Match

Voor Apple Music-gebruikers komt er een prettige verbetering aan. Muziek die gematcht wordt met de muziekbibliotheek van Apple Music, wordt dankzij iTunes Match nu aan het juiste nummer gekoppeld.

iTunes Match
Apple is een verbetering aan het doorvoeren voor Apple Music-abonnees. Muziek uit je bestaande collectie wordt nu een stuk beter gematcht met de muziek uit de catalogus van Apple Music dankzij een verbeterde algoritme. Apple maakt hiervoor gebruik van iTunes Match audio fingerprint, zodat de juiste versie gelinkt wordt aan jouw eigen huidige muziek.

Betere match in Apple Music

Veel Apple Music-gebruikers klaagden dat hun muziek vervangen werd door verkeerde versies. Apple Music kijkt namelijk naar jouw bestaande muziekcollectie en matcht deze met de verzameling van Apple Music zelf, zodat je je muziek vanuit iCloud kunt spelen dankzij iCloud-muziekbibliotheek. Het kwam echter vaak voor dat een live-versie bijvoorbeeld vervangen werd door een studioversie, waardoor veel nummers hun charme verliezen. Je gedownloade exemplaren van je eigen originele muziek blijven echter behouden.

https://www.iculture.nl/gids/apple-music-faq/

Het matching-systeem dat nu gebruikt gaat worden, is hetzelfde systeem als waar iTunes-gebruikers tegen betaling gebruik van konden maken dankzij een iTunes Match-abonnement. Alle Apple Music-gebruikers kunnen nu dus ook profiteren van dit betere systeem. Elke dag zet Apple tot 2% van de Apple Music-gebruikers over naar het nieuwe systeem.

Gebruikers die zowel een abonnement op Apple Music en iTunes Match hebben, zullen dus de komende tijd geen verschil merken, omdat zij al profiteerden van het betere matching-systeem. iTunes Match kost €24,95 per jaar en werd geïntroduceerd in januari 2012. Het voordeel van iTunes Match is dat nummers niet voorzien worden door strenge DRM-beveiliging, terwijl dit bij Apple Music-nummers wel het geval is.

Bekijk ook

iTunes Match: alles over je muziekcollectie matchen met iTunes

Met iTunes Match kun je voor 25 euro per jaar je complete muziekbibliotheek streamen naar alle apparaten. Wat kun je er zoal mee? Dat lees je in ons uitlegartikel over iTunes Match!

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.