Reacties voor: Apple krijgt patent op geïntegreerd touchscreen

Apple heeft 20 nieuwe patenten toegewezen gekregen, waarin diverse aspecten van iOS- en OS X-apparaten worden besproken, zoals een geïntegreerd touchscreen en een voicemail manager.
Lees het complete artikel → Apple krijgt patent op geïntegreerd touchscreen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Ik ben geen techneut maar volgens mij heeft Apple een patent gekregen op EEN touchscreen technologie en niet DE touchscreen technologie.

    LG, Sony en Samsung bijvoorbeeld hebben weer andere patenten als het gaat om touchscreens.

  2. Wat een onzinpatenten, in America krijg je heel makkelijk patenten toegewezen, dat betekend nog niet dat ze rechtsgeldig zijn in andere landen. Dat Voicemail patent is identiek aan Google Voice… alleen google doet niet aan patenten. Ze doen aan innovatie.

  3. Ik ben ook geen techneut, maar volgens mij schiet dit hele gedoe het doel dat men ooit voor ogen had met patenten volledig voorbij…

  4. Het nieuws staat de laatste tijd bol van patenten en iPhone/Apple geruchten.

    Ik kan niet wachten tot iOS 5 komt en er weer handige tips op dit forum komen.

  5. De patenten strijd vind ik zoiezo nergens op slaan.
    Het bereikt alleen maar dat apparaten duurder worden voor de consumenten (licenties) en dat ze de apparaten misschien niet eens meer kunnen kopen (door import-verboden)

  6. Wat een onzin patenten.

  7. Het verhaal gaat dan ook over geintrigeerde touchscreens.

  8. Getting abit sick of apple at the moment , buying every patent it can to stop the competition , think its time for an anti apple facebook and twitter campain to start to knock some sense into apple

  9. Origineel geplaatst door iBouke
    Het verhaal gaat dan ook over geintrigeerde touchscreens.

    Intrigrerend..

  10. Origineel geplaatst door jer
    Getting abit sick of apple at the moment , buying every patent it can to stop the competition , think its time for an anti apple facebook and twitter campain to start to knock some sense into apple

    Ja…. daar ligt Apple echt wakker van

    Origineel geplaatst door Tjerk
    … alleen google doet niet aan patenten. Ze doen aan innovatie.

    En apple niet?? Vóór de iPhone was iedereen op een veel te complex OS enkel met een stylus op een resistive touchscreen aan het klooien. Apple heeft de boel 180 graden omgedraaid en smartphones for the masses bedacht. Dát is pas innovatie.

  11. Stuk voor stuk onzinnige patenten, zoals patenten tegenwoordig eigenlijk bijna altijd onzinnig blijken te zijn…

  12. Apple is al niet veel beter…. Patenten kopen om Concurrenten dwars” te zitten. Laat ze zich houden met innovatie, daarvoor worden ze gewaardeerd. Niet voor dit soort defensieve strategien

  13. Origineel geplaatst door jerGetting abit sick of apple at the moment , buying every patent it can to stop the competition , think its time for an anti apple facebook and twitter campain to start to knock some sense into apple

    check your facts.

    Of all registered patents by tech companies this + last year, Samsung had most and Apple had the least.

  14. Oke, dit vind ik toch wel te ver gaan hoor. Speciaal patenten aanvragen zodat je weer lekker kan bekvechten met een ander bedrijf? Kom op zeg…

  15. Samsung heeft in 2010 meer dan 10x zoveel patenten toegewezen gekregen en dan laten we de rest (HTC vooral) er nog buiten..

  16. Alles wat je verzint is later verboden door die *** patenten…

    Wie patenten heeft bedacht mag nu de boel weer opschonen, of diegene nu dood is of niet. Ik (en véél andere mensen) ben er nu even helemaal klaar mee.

    OT: Ik snap het niet helemaal. Dus niet een “los” scherm maar iets wat al op het moederbord zit ofzo?

    Als dat zo is… Als je scherm dan een keer kapot gaat dan kan je ook een nieuw moederbord gaan kopen…

  17. @Thijs:

    Wanneer hadden ze dat gedaan? Uhh, oja, in 2007. Ze zijn nu puur aan het graaien naar patentenovertredingen, zodat ze de concurentie die vernieuwender is, de mond te snoeren. Ze lopen voor met praatjes en hun mooie designs, maar wat ze qua hardware leveren (touchscreen niet meegerekend) is niet om over naar huis te schrijven.

    Een paar simpele voorbeeldjes:

    – ATV: geen 1080 output zonder jailbreak.
    – iPhone: geen bluetooth bestandsverzending (??)
    – iMac: verschrikkelijk weinig keuze, en wat je als optie kiest mag je vele Apple-euries neerleggen.

  18. @Tjerk: Ze hebben niks uitgevonden alleen maar gejat. Notificaties van Palm OS. DE 4 x 4 layout van de iPhone. De zoekmachine van Altavista. Cloud mail service van SkyDrive. Ik zie maar geen uitvindingen van Google. Dus alleen maar jatwerk.

  19. Origineel geplaatst door Cornerstar31
    @Tjerk: Ze hebben niks uitgevonden alleen maar gejat. Notificaties van Palm OS. DE 4 x 4 layout van de iPhone. De zoekmachine van Altavista. Cloud mail service van SkyDrive. Ik zie maar geen uitvindingen van Google. Dus alleen maar jatwerk.

    Als je dat soort dingen al jatwerk noemt kun je ook moeilijk ontkennen dat Apple tegenwoordig alleen maar met jatwerk komt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.