Apple krijgt patent op geïntegreerd touchscreen

· Gonny van der Zwaag

apple touchscreenSamsung is niet de enige partij waarmee Apple patentkwesties uitvecht. Er woedt ook nog een juridische strijd met HTC en daarin heeft Apple alweer een klein succesje geboekt. Ze kregen 20 nieuwe patenten toegewezen, die ze meteen kunnen gebruiken om HTC en andere fabrikanten aan te pakken. Eén ervan beschrijft een geïntegreerd touchscreen, waarin een aantal componenten zijn samengevoegd tot één geheel. Zodoende zijn er minder losse componenten nodig, waardoor de schermen van de iPhone en iPad platter kunnen worden uitgevoerd en minder energie verbruiken.

De schermen zijn ook helderder, bevatten minder onderdelen en vergen minder productiestappen. In de patentaanvraag zijn toepassingen te zien in een mobiele telefoon, mediaspeler en personal computer. Andere patenten die Apple kreeg toegewezen hebben onder andere betrekking op een Voicemail Manager voor mobiele apparaten, de laadvolgorde van applicaties bij het opstarten van een mobiel apparaat en het automatisch configureren van een computer op basis van het land waarin hij wordt opgestart.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.