Apple krijgt patent op geïntegreerd touchscreen

· Gonny van der Zwaag

apple touchscreenSamsung is niet de enige partij waarmee Apple patentkwesties uitvecht. Er woedt ook nog een juridische strijd met HTC en daarin heeft Apple alweer een klein succesje geboekt. Ze kregen 20 nieuwe patenten toegewezen, die ze meteen kunnen gebruiken om HTC en andere fabrikanten aan te pakken. Eén ervan beschrijft een geïntegreerd touchscreen, waarin een aantal componenten zijn samengevoegd tot één geheel. Zodoende zijn er minder losse componenten nodig, waardoor de schermen van de iPhone en iPad platter kunnen worden uitgevoerd en minder energie verbruiken.

De schermen zijn ook helderder, bevatten minder onderdelen en vergen minder productiestappen. In de patentaanvraag zijn toepassingen te zien in een mobiele telefoon, mediaspeler en personal computer. Andere patenten die Apple kreeg toegewezen hebben onder andere betrekking op een Voicemail Manager voor mobiele apparaten, de laadvolgorde van applicaties bij het opstarten van een mobiel apparaat en het automatisch configureren van een computer op basis van het land waarin hij wordt opgestart.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.