Apple koopt ‘AirDrop’ van Android-ontwikkelaar

· Gonny van der Zwaag

airdropApple heeft het handelsmerk ‘AirDrop’ gekocht van een Android-ontwikkelaar. Het handelsmerk was eerder in handen van Urban Airship Inc, een bedrijf dat al een dienst onder de naam AirDrop aanbiedt. Hiermee kunnen Android-ontwikkelaars marketingondersteuning krijgen. AirDrop is echter ook de naam waar Apple het oog op had laten vallen. Het is een nieuwe functie in Mac OS X Lion, waarmee je gemakkelijk bestanden kunt uitwisselen met mensen die in de buurt zijn. De overdracht van het handelsmerk werd op 11 mei gedaan en werd op 9 juni effectief. Er is niet bekendgemaakt hoeveel geld Apple voor het handelsmerk heeft betaald.

In China heeft Apple ook het handelsmerk op de naam ‘AirDrop’ aangevraagd. In Canada werd een handelsmerk aangevraagd voor de Photo Stream-functie in iCloud, waarbij je automatisch foto’s kunt uploaden en synchroniseren. De 1.000 meest recente foto’s staan dan op al je iOS-apparaten.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.