Apple koopt ‘AirDrop’ van Android-ontwikkelaar

· Gonny van der Zwaag

airdropApple heeft het handelsmerk ‘AirDrop’ gekocht van een Android-ontwikkelaar. Het handelsmerk was eerder in handen van Urban Airship Inc, een bedrijf dat al een dienst onder de naam AirDrop aanbiedt. Hiermee kunnen Android-ontwikkelaars marketingondersteuning krijgen. AirDrop is echter ook de naam waar Apple het oog op had laten vallen. Het is een nieuwe functie in Mac OS X Lion, waarmee je gemakkelijk bestanden kunt uitwisselen met mensen die in de buurt zijn. De overdracht van het handelsmerk werd op 11 mei gedaan en werd op 9 juni effectief. Er is niet bekendgemaakt hoeveel geld Apple voor het handelsmerk heeft betaald.

In China heeft Apple ook het handelsmerk op de naam ‘AirDrop’ aangevraagd. In Canada werd een handelsmerk aangevraagd voor de Photo Stream-functie in iCloud, waarbij je automatisch foto’s kunt uploaden en synchroniseren. De 1.000 meest recente foto’s staan dan op al je iOS-apparaten.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.