Apple kondigt AirPrint draadloos afdrukken aan voor iOS 4.2

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

hp eprintEr was al bekend dat iOS 4.2 een nieuwe functie voor draadloos printen bevat. Apple heeft nu in een persbericht meer details gegeven. De functie heet AirPrint en zal in november beschikbaar komen, gelijktijdig met iOS 4.2. Een bètaversie is vanaf vandaag beschikbaar voor ontwikkelaars. AirPrint vindt automatisch de printers in een lokaal netwerk. Het kan tekst, foto’s en grafische afbeeldingen printen via Wi-Fi. Drivers installeren of software downloaden is niet nodig.

In het persbericht worden alleen de printers van HP genoemd. HP’s bestaande en toekomstige printers met ePrint-functie zullen als eerste AirPrint ondersteunen. Vanuit een app druk je op de printknop om documenten of foto’s draadloos op een HP ePrint-printer af te drukken. Een gedeelde printer van een ander merk die met een Mac of pc is verbonden, is ook mogelijk. Het is de bedoeling dat AirPrint op een brede reeks printers gaat werken, van goedkope inkjetprinters tot zakelijke laserprinters. Wat de printers betreft heb je vanaf komend najaar de keuze uit de HP Photosmart, Officejet, Officejet Pro en LaserJet Pro. Voor de iOS-apparaten gelden ook een paar eisen: het werkt alleen op de iPad, iPhone 4, iPhone 3GS en iPod touch (vanaf tweede generatie). Dus niet op de iPhone 3G en eerste generatie iPhone.

Update: Wil je de functie met de eerste bètaversie van iOS 4.2 alvast proberen, dan heb je Mac OS X 10.6.5 beta nodig.

In Nederland heeft HP twee dagen geleden de eerste zakelijke Officejets met ePrint aangekondigd. Het gaat om de HP Officejet Pro 8500A e-All-in-One serie en de HP Officejet 7500A Wide Format e-All-in-One.

Meer info: Apple-persbericht

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.