Apple kondigt 128GB iPad met retinascherm aan, vanaf 5 februari verkrijgbaar

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

ipad 4 dossier plaatje
Apple heeft vandaag een 128GB iPad met retinascherm aangekondigd. Het is een uitbreiding van de bestaande iPad 4-productlijn en bevat dus geen nieuwe functies. Eerder werden al sporen van een 128GB iOS-apparaat aangetroffen in de code van iOS 6.1. De nieuwe 128GB iPad is vanaf dinsdag 5 februari verkrijgbaar in zwart en wit en krijgt een Amerikaanse adviesprijs van $799 (alleen Wi-Fi) en $929 (3G/4G-functie). Uitgaande van Apple’s gewoonte om iPads met een hogere opslagcapaciteit steeds €100 duurder te maken kunnen we rekenen op Nederlandse prijzen van €805 (alleen Wi-Fi) en €935 (3G/4G). De 128GB iPad 4 zal verkrijgbaar zijn via de Apple Store en diverse retailers.

Het betekent dat de vierde generatie iPad vanaf volgende week verkrijgbaar is in vier opslagcapaciteiten: 16GB, 32GB, 64GB en 128GB. In het persbericht dat Apple vandaag uitbracht meldt Philip Schiller dat steeds meer mensen hun oude pc inruilen voor een iPad, om erop te werken, te leren en te spelen. Wellicht dat de hogere opslagcapaciteit daarom vooral bedoeld is voor mensen die hun pc aan de kant willen zetten. De 128GB iPad bevat net als de al eerder verschenen iPad 4 een 9,7-inch scherm, een A6X-processor en draait standaard op iOS 6.1. Er zijn meer dan 300.000 apps speciaal geoptimaliseerd voor de iPad. In het persbericht somt Apple er een aantal op.

De adviesprijzen zijn nu als volgt:

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Het is verrassend dat Apple een 128GB iPad aankondigt, want bij de laatste generaties werd steeds gekozen voor 16GB, 32GB en 64GB. Ook zou je de indruk kunnen krijgen dat opslagcapaciteit niet meer zo belangrijk is, omdat je steeds meer content via iCloud kunt opslaan, bijvoorbeeld muziek en films.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.