Apple stopt met maandelijks iTunes-zakgeld voor kinderen

Apple stopt met het maandelijkse iTunes-zakgeld voor kinderen. Daarmee konden ouders hun kinderen een bepaald tegoed per maand cadeau doen.

Apple iTunes giftcardsApple stopt binnenkort met een iTunes-functie, waarvan je misschien niet eens wist dat ‘ie bestond. Met de zogenaamde ‘iTunes Allowances’ konden ouders een bepaald bedrag aan iTunes-zakgeld instellen. Geef je je kind bijvoorbeeld €10 iTunes-tegoed per maand, dan kan hij of zij dit bedrag maandelijks uitgeven aan apps, muziek en andere iTunes-content, zonder dat je als ouder steeds toestemming hoeft te geven.

Geen iTunes-zakgeld meer

Vanaf 13 april is het niet langer mogelijk om een maandelijks iTunes-cadeau in te stellen. Op 25 mei stopt de functie definitief. Ongebruikt tegoed zal worden gestort op het iTunes-account van het kind, zodat deze op een later moment alsnog iTunes-content kan aanschaffen. Gebruikers zijn al via e-mail op de hoogte gebracht.

Op het moment van schrijven wekt de Nederlandse supportpagina van Apple nog de indruk dat de functie nog gewoon blijft bestaan, maar op de Engelstalige versie van dezelfde pagina wordt duidelijk gemaakt dat het toch echt stopt.

Overstappen naar gezinsdeling

Je kon bij het instellen van een tegoed kiezen voor een bedrag tussen €10 en €50 of een zelfgekozen tegoed. Telkens op de eerste dag van de maand werd het geld overgeboekt van de creditcard van de ouder naar het iTunes-account van het kind. Kinderen hoeven het tegoed niet elke maand op te maken; wat niet wordt verbruikt wordt overgeheveld naar de volgende maand. Zo kunnen ze sparen voor een groter bedrag.

Voor sommige gezinnen zal het een stap terug zijn. Apple raadt ouders namelijk aan om over te stappen op de functies voor Delen met gezin (Family Sharing), waarbij kinderen via de creditcard van hun ouders kunnen kopen. Ze moeten daarbij wel steeds toestemming vragen, tenzij de ouder ze toestaat om zonder toezicht te shoppen.

Bekijk ook

Delen met gezin: aankopen en informatie delen met familieleden

Delen met gezin (Family Sharing) biedt je de mogelijkheid om apps, muziek en locaties te delen binnen een gezin. Hoe stel je Delen met gezin in en wat zijn de mogelijkheden en beperkingen? In deze uitleg lees je alles over Family Sharing voor iPhone, iPad en Mac.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.