Apple: iPhone-problemen? Start hem eens opnieuw op

· Bastiaan Vroegop

Genius BarProbeer je online een afspraak te maken bij de Genius Bar voor problemen met je iPhone, dan zal je voortaan verzocht worden om hem eerst eens opnieuw op te starten. Volgens Apple worden veel problemen namelijk opgelost door dit eerst eens te proberen. De suggestie beperkt zich tot de iPhone: maak je een afspraak voor problemen met je iPod of iPad, dan hoef je van Apple de resettruc niet te proberen.

De nieuwe suggestie op de site van Apple kan er op wijzen dat overwegend veel mensen bij de Genius Bar kwamen opdagen met problemen die met een simpele reset opgelost konden worden. Aan de andere kant is een reset wellicht niet iets waar je snel aan denkt met je iPhone: in veel gevallen hangt de iPhone voordat hij leeg is alweer aan een oplader, waardoor hij zelden wordt uitgeschakeld.

Je kunt de iPhone opnieuw opstarten door de knop bovenop en de homeknop onder het scherm tien seconden lang ingedrukt te houden.

Genius Bar reset

Apple is zeker niet het eerste bedrijf dat gebruikmaakt van de aloude resettruc, zo herinnert 9to5Mac ons:

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.