Reacties voor: Apple iCam: interessant concept voor een iPhone-camera

De Apple iCam is een concept voor een iPhone-camera, bedacht door ADR Studios. Door je iPhone over de camera te schuiven zouden de twee een volwaardige camera vormen, met vervangbare lenzen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 19 reacties

  1. Ik zeg doen!

  2. Het concept van de iPhone die ze afbeelden is niet verkeerd… Dat spreekt me meer aan dan de camera!

  3. Het zou uberhaupt top zijn als men met een DSLR geotagging gegevens kan opslaan icm de iphone.
    Volgens mij zijn er wel al soortgelijke oplossingen met apps, maar dat werkt toch anders.

    Overigens vind ik Flickr eerder een cloud/picdump dan een “fotografiesite”.

  4. Weet je wat het is, ik begrijp niet dat ze het zelf niet uitbrengen maar zoiets gewoon openbaar gooien.

  5. Let op het andere design van de iPhone

  6. @Bubbly: voor dit soort dingen zijn grote investeringen nodig en waarschijnlijk ook nog niet realistisch genoeg. Dit concept is leuk, maar er moet nog zoveel aan gebeuren voordat het een volwaardig productieklaar ontwerp is. Tevens is de markt beperkt als je het apparaat een flinke prijskaart meegeeft. Ikzelf vind het een leuk idee omdat ik zelf veel met fotografie doe, maar het blijft een extra kostenplaatje bovenop mijn DSLRs.

  7. Hebbe hebbe hebbe hebbe hebbe hebbe

  8. Origineel geplaatst door Jens
    Let op het andere design van de iPhone

    Ze moesten wel zelf iets maken, heb jij een iphone met aan allebei de zijdes een display?

  9. hebben hebben? dat ding is veel groter dan de iPhone zelf. camera op iPhone is ideaal omdat je die altijd bij je hebt. dit vind ik nutteloos, kan je net zo goed een dedicated camera hebben!

  10. Idd cool ding!!

  11. Leuk concept, maar wat is de toegevoegde waarde? Het idee van een goede camera in je mobiel is dat je die altijd bij hebt, zonder een losse camera mee te hoeven nemen. Althans, zo zie ik dat. Dit heeft net zoveel toegevoegde waarde als een losse compactcamera meenemen, of kleine camera met verwisselbare lenzen zoals een PEN. Daarom vraag ik me dus af of hier wel een markt voor zou zijn. Maarja, datzelfde geldt dan voor alle losse lensen voor de iPhone, waar schijnbaar een markt voor is.

    Ik zie dit als niet meer dan een geinige gadget.

  12. @Mark:

    Kijk eens goed 😉 het tweede scherm zit op de cam en niet op de iPhone ^^

    Top ontwerp.. Ik denk dat menige dit wel willen hebben.. Inclusief ikzelf!

  13. De iPhone wordt dus eigenlijk een grote “SD” kaart met een beeldscherm….de rest zit allemaal in de iCam. Nutteloos ding lijkt mij, ongeschikt voor een snelle snapshot want je moet ‘m eerst in elkaar zetten.

  14. En ik heb een hoesjenom mijn iphone zitten, die zit muur en muurvast! Maar (ik denk van niet nml) zou de iphone met een hoesje passen?

  15. Ik begrijp het nut niet. Als je verwisselbare lenzen wilt hebben, koop dan een spiegelreflex- of systeemcamera. Dan heb je ook nog veel betere kwaliteit. Een iPhone is leuk voor kiekjes en fotografen die hip willen doen.

  16. @dirkjan82:

    Ik dacht hetzelfde als jij en in de basis is dit ook wel zo, maar voordeel is wel dat je op deze manier echt goeie foto’s op de iPhone hebt staan die je vervolgens, zonder tussenstappen, kunt gebruiken om te delen op Facebook, Twitter etc. Met een dedicated camera moet je de foto’s eerst nog naar je computer kopiëren.

  17. Zoiets bestond toch al. Een case waarop je een DSLR Lens kan bevestigen. Oftewel onzin. Zal wel niet zo lekker in je broekzak zitten…

  18. Volgens mij is het grote voordeel hiervan dat je meerdere fotoapps kunt gebruiken. Tenminste als dat de insteek zou zijn. Een ander voordeel is dat de complete interface / mogelijkheden eenvoudig geüpdate kunnen worden. Dan in tegenstelling tot de reguliere camera’s. Ook dat moet dan het voordeel worden van een dergelijke Iphonecase. Mogelijkheden voldoende om te kunnen concurreren met reguliere fotocamera’s.

  19. Lekker makkelijk, even een photoshopje maken en vervolgens zeggen dat je er niks mee gaat doen.

    Doe mij maar die leuke iPhone zonder die achterlijk grote cameracover

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.