Apple iCam: interessant concept voor een iPhone-camera

· Bastiaan Vroegop

Apple iCamDe iPhone wist de afgelopen jaren niet alleen de smartphonemarkt flink te veranderen, maar ook veel voor de digitale fotografie te doen. Zo is de iPhone 4 nog steeds de meest gebruikte camera op de fotografiesite Flickr. Designbureau ADR Studios fantaseerde over wat er nog allemaal met de iPhone kan gebeuren om het een betere camera te maken. Zij ontwierpen op basis hiervan een accessoireconcept voor een toekomstige iPhone, die ervoor zorgt dat je een lens en extra cameramogelijkheden tot je beschikking hebt.

De Apple iCam zou over een iPhone heengeschoven worden, waarna deze alles kan doen dat een gewone digitale camera ook kan. Hij zou met het touchscreen van de iPhone te besturen zijn, maar ook een aantal knoppen aan de zijkanten hebben om op te drukken. Volgens ADR Studios moet het mogelijk zijn om gewoon van lens te wisselen. Gemaakte foto’s zouden vervolgens te projecteren zijn op een nabije muur.

Dankzij de toevoeging van de iPhone zou de iCam meer dan alleen een gewone digitale camera zijn: een display aan de voorkant zorgt er bijvoorbeeld voor dat je makkelijk een zelfportret maakt, met behulp van stemactivatie van Siri. Daarnaast lijkt het ons vrij handig om foto’s van je veelgebruikte camera’s direct online te kunnen delen via iOS.

Je moet je wel bedenken dat de Apple iCam van ADR Studios een concept is. ADR Studios zegt ook geen plannen te hebben om het accessoire zelf op de markt te brengen. Interessant is het concept alleen wel: een variant van Apple of een andere accessoiremaker zou niet misstaan. Op het moment zijn er wel een aantal lenzen voor de iPhone beschikbaar, waaronder de Olloclip.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.