‘Apple gaat in 2011 bijna 100 miljoen iPhones verschepen’

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

iphone-4sVolgens cijfers van Digitimes is Apple goed op weg om in 2011 bijna 100 miljoen iPhones te verschepen. De verwachtingen voor de tweede helft van dit jaar zijn naar boven bijgesteld. In de schattingen zijn de iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 5 meegenomen. Voor de tweede helft van 2011 verwachten de insiders uit de industrie dat Apple niet 50 miljoen stuks, maar 56 miljoen stuks verkoopt. Apple verwacht in het derde kwartaal minder exemplaren van de iPhone 5 te verkopen, maar in het vierde kwartaal juist meer: 20 in plaats van 14 miljoen. Verder denken de koffiedikkijkers dat er in het derde kwartaal juist meer iPhone 4’s over de toonbank zullen gaan.

Dit heeft ermee te maken dat de iPhone later komt, dan aanvankelijk gedacht. Het zou ook te maken kunnen hebben met geruchten, dat Apple de iPhone in september in de VS uitbrengt en pas in oktober in Europa en enkele grote landen zoals Australië, Canada en Japan. Hoe dan ook: Apple is hard op weg om dit jaar 95 miljoen iPhones te verkopen en met een beetje geluk wordt daarbij zelfs de 100 miljoen gehaald.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.