Reacties voor: Apple denkt na over iPhone- en NFC-gebaseerde huisautomatisering

Apple heeft in een patent uitgelegd hoe je met een iPhone en NFC allerlei zaken in huis kunt bedienen, zoals verlichting, garagedeuren, beveiligingssystemen, tv's, thermostaten en sprinklers.

Reacties: 4 reacties

  1. Hoop echt op NFC chip in nieuwe iPhone. Zit nog vele mogelijkheden in. Er moet wel iets nieuw in zitten want is een nieuw model. Niet gewoon betere camera ofzo. Bij de iPhone 4 was dat de LED flitser en gyroscoop en retina display.

  2. Vandaag een stukje gelezen over (on)veiligheid van android-toestellen met NFC chips.
    Hopelijk hebben ze dit bij Apple ook gelezen en doen ze er hun voordeel mee.

  3. Apple denkt tenminste door.
    Dat Google niet doet.

  4. Ben benieuwd of Apple hier patent voor gaat krijgen. Mag hopen van niet anders krijgen we weer veel rechtszaken. Als ze nu zelf iets hadden uitgevonden maar het is alleen hoe nieuwe technieken in de praktijk kunnen worden toegepast.
    Dit soort patent grappen is goed voor Apple’s portemonnee en een heel regiment advocaten maar niet goed voor ons als consument.
    Maar verder nfc juich ik zeker toe dacht dat Sony dit ook al had toegepast en dat je er zelfs twee chipjes bij kreeg die je dan zelf bepaalde functies kon toedichten. Bijvoorbeeld als je thuiskomt en je je telefoon langs de chip haalt je wifi van je telefoon aangaat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.