Apple Campus 2 komt tot leven in nieuwste drone-video’s

Apple Campus 2 schiet op, zo is te zien in de nieuwste drone-video's. De verlichting werkt, waardoor het gebouw 's avonds een mooie gloed krijgt.

Het is 1 oktober en dat betekent dat er nieuwe drone-video’s zijn van Apple’s nieuwe hoofdkwartier. Maandelijks kunnen we de voorgang bekijken van Apple Campus 2, dankzij youtubers Duncan Sinfield en Matthew Roberts. Deze keer hebben we ook een video van Apple-blogger Jim Dalrymple, die je vanaf de grond wat beter zicht geeft op de enorme omvang van het ruimteschip.

Apple Campus 2: de lichten gaan aan

Apple heeft nu de lampen aan de buitenkant geïnstalleerd, waardoor er ‘s avonds een mooie gloed over het gebouw hangt. Duncan Sinfield filmde zijn video in 4K met een DJI Inspire 1 Pro. Het laat zien dat er in de afgelopen maand flinke voortgang is geboekt. Rondom het terrein is hard gewerkt aan de beplanting en inmiddels is Apple begonnen aan de afwerking. De bouwvakkers zijn grotendeels klaar. Dat moet ook wel, want eind dit jaar moet het gebouw opgeleverd worden. Als de meubels en de rest van het interieur erin staat moeten begin 2017 de eerste medewerkers achter hun bureau kunnen schuiven.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Er zullen meer dan 12.000 mensen werkzaam zijn in de vliegende schotel. Bovenstaande video laat op de achtergrond een speech van Jony Ive horen, die hij in oktober 2011 uitsprak na het overlijden van Steve Jobs.

In Londen wordt ondertussen gewerkt aan een nieuw Europees hoofdkwartier, maar daar wordt niet voor nieuwbouw gekozen. Duizenden medewerkers zullen gaan werken in een oude energiecentrale.

Bekijk ook

Apple breidt uit in Londen: nieuw hoofdkantoor in voormalige energiecentrale

Apple verhuist in 2021 naar een voormalige elektriciteitsgenerator aan de rivier de Thames in Londen. Die moet plaats bieden aan ruim 1.400 medewerkers die nu verspreid over de stad werken. De nieuwe locatie is een van de grootste van Apple buiten de Verenigde Staten.

Matthew Roberts maakte ook een 4K drone-video, die je hieronder kunt zien. De onderschriften maken duidelijk wat er in beeld te zien is. Zo’n 40 percent van de zonnepanelen op het dak zijn inmiddels aangebracht. Zodra die erop liggen ziet het gebouw er aan de buitenkant grotendeels klaar uit.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wil je ook dit soort drone-video’s maken van je eigen nieuwbouwproject, dan kun je dit najaar terecht bij DJI en GoPro. Zij hebben twee opvouwbare drones aangekondigd, die je makkelijk in je rugzak meeneemt.

Bekijk ook

Deze opvouwbare drones met iPhone-bediening stop je makkelijk in een rugtas

Met de DJI Mavic Pro en GoPro Karma heb je keuze uit twee opvouwbare drones, die makkelijk in een rugzak passen. Ze zijn te bedienen met je iPhone.

Tenslotte laten we nog even de video zien van blogger Jim Dalrymple. Hij reed afgelopen weekend langs de bouwplaats en besloot een kijkje te nemen vanaf de zijkant van de weg. Je krijgt in deze video een goed idee hoe groot het gebouw eigenlijk is. Vanuit de lucht kunnen je ogen je wel eens bedriegen. Sta je ernaast, dan krijg je veel beter een beeld hoe het straks is om er rond te lopen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Rondkijken mag, want Apple is van plan om een bezoekerscafé te openen en in de company store kun je straks ook terecht om jezelf in een Apple t-shirt te hullen of een koffiemok met Apple-logo te kopen.

Bekijk ook

Apple Park, het 'ruimteschip' hoofdkantoor van Apple

Apple heeft in april 2017 een nieuw hoofdkantoor in gebruik genomen: Apple Park in Cupertino. Wat weten we allemaal over dit bouwwerk en hoe is het tot stand gekomen? Je leest het in deze gids!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 oktober 2016 om 9:48
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.