Bekijk Apple Campus 2 op deze gigantische luchtfoto

Een gigantische luchtfoto van Apple Campus 2 laat het nieuwe hoofdkantoor in enorm detail zien. Mooi om aan de muur te hangen als print, of om eindeloos op in te zoomen.

Je zoekt nog nog een foto van de nieuwe Apple Campus 2 om aan de muur te hangen, liefst in een redelijk hoge resolutie? Fanboys en -girls die maar niet genoeg kunnen krijgen van Apple’s nieuwe ruimteschip vinden bij SkyIMD een gigantische 1,7-gigapixel luchtfoto waarop je alle details goed kunt zien.


Apple Campus 2 luchtfoto

Apple Campus 2 op gigantische luchtfoto

De afgelopen maanden hebben we regelmatig drone-video’s besproken die boven de bouwplaats werden gemaakt. Maar dat haalt het niet bij deze luchtfoto van SkyIMD, waarmee je een uniek overzicht krijgt van het bouwproces. Als een vogel vlieg je over de campus. De foto is gemaakt met een Phase One iXU RS1000, een camerasysteem voor industriële toepassingen, speciaal bedoeld voor luchtfotografie. De foto bestaat in feite uit 380 afzonderlijke foto’s van elk 100 megapixel, die elkaar zodanig overlappen dat je geen naden ziet. Hiervoor is gebruik gemaakt van Photoshop. Volgens SkyIMD zijn er nauwelijks bewerkingen geweest.

Bekijk ook

Apple Park, het 'ruimteschip' hoofdkantoor van Apple

Apple heeft in april 2017 een nieuw hoofdkantoor in gebruik genomen: Apple Park in Cupertino. Wat weten we allemaal over dit bouwwerk en hoe is het tot stand gekomen? Je leest het in deze gids!

‘Honderden foto’s vanuit een Cessna’
Volgens SkyIMD werden de honderden foto’s gemaakt vanuit een Cessna-vliegtuigje dat op 22 december over de Apple Campus 2 vloog. Ze gebruikten daarvoor een 90mm-lens, waarmee het mogelijk was om 3 cm per pixel vast te leggen. Je ziet niet alleen de medewerkers op de bouwplaats lopen, maar ook welke gereedschappen ze in hun hand hebben. De foto’s zijn gemaakt op een hoogte van 600 meter.

De uiteindelijke foto met een resolutie van 34.111 keer 49.487 pixels is ruim voldoende om naar een drukkerij te sturen om er een muurvullende print van te maken. Je kunt ook inzoomen op je favoriete detail.

Eerder deze week kon je kijken naar nieuwe drone-video’s die tijdens de kerstdagen zijn gemaakt boven de Apple Campus 2.

Bekijk ook

Vlieg in 2016 nog eenmaal rond op Apple Campus 2

In de nieuwste 4K-dronevideo's kun je zien hoe Apple Campus 2, het nieuwe hoofdkantoor van Apple, is gevorderd. Ook is er een timelapse van de afgelopen 6 maanden.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 december 2016 om 9:11
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.