Apple brengt iOS 5 beta 4 voor ontwikkelaars uit als over-the-air update

Apple heeft iOS 5 beta 4 voor ontwikkelaars uitgebracht. Deze betaversie is over-the-air te installeren (OTA) en bevat de mogelijkheid om Wi-Fi Sync via Mac en Windows te doen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ios5Apple heeft zojuist iOS 5 beta 4 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. De nieuwe versie heeft buildnummer 9A5274d, is beschikbaar in het Dev Center maar is ook over the air te installeren voor mensen die al over iOS 5 beta 3 op hun toestel beschikken. Je kunt de update starten door in het onderdeel Instellingen > Algemeen voor Software Update te kiezen. De belangstelling is nogal groot, dus het kan zijn dat de OTA-update nog niet soepel werkt. Diverse ontwikkelaars krijgen een melding ‘Unable to check for Update’.


Over the air-update iOS 5 beta 4In dat geval kun je het beste naar het iOS Dev Center gaan om de update via een vaste verbinding te downloaden. Deze vierde betaversie komt ruim 10 dagen nadat de vorige betaversie uitkwam (op 11 juli om precies te zijn). Die bood nog niet de mogelijkheid om een OTA-update uit te voeren. De nieuwe betasoftware is geschikt voor de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en alle iPad-modellen, maar deze keer niet de Apple TV. De OTA-updates verschillen van grootte per iDevice. Zo is de over-the-air-update van de iPhone 3GS 130 MB, die van de iPhone 4 133 MB en de update voor de iPad 2 136 MB.

Apple waarschuwt dat een OTA-update je foto’s zal wissen. Je zal de foto’s weer handmatig met iTunes moeten synchroniseren. De OTA-udate zal ook werken via 3G, zo bleek al eerder. In het iOS Dev Center heeft Apple ook nieuwe builds klaargezet voor iTunes 10.5 beta en Xcode 4.2 Developer Preview.

De definitieve versie van iOS 5 voor gebruikers komt in de herfst, zo kondigde Apple tijdens de WWDC-ontwikkaarsconferentie aan.

ios5 beta 4

Een overzicht van vernieuwingen en verbeteringen in iOS 5 beta 4:

  • In iOS 5 is bij videocontent en videowebsites AirPlay standaard ingeschakeld.
  • Personal Hotspot lijkt niet meer te werken.
  • Wi-Fi Sync werkt nu zowel op de Mac als op Windows-pc’s. Apple raadt aan om eerst een normale synchronisatie met een USB-kabel uit te voeren.

Deze lijst zal verder worden uitgebreid als er meer ontdekkingen worden gedaan. Apple raadt bovendien aan om iCloud nog niet te gebruiken voor belangrijke informatie. Tijdens de betaperiode van iOS 5 kunnen documenten die op de iCloud-servers worden bewaard periodiek worden gewist.

Reacties: 69 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.