Apple brengt iAd Producer uit: Mac-applicatie om iAds te maken

· Gonny van der Zwaag

iad producerApple heeft zojuist de Mac-applicatie iAd Producer beschikbaar gesteld. Het is bedoeld voor ontwikkelaars en ontwerpers die iAds willen maken, de interactieve advertenties voor Apple’s eigen advertentiedienst. iAd Producer is te downloaden van de website van Apple en vereist Mac OS X 10.6.5, Safari en iOS SDK 4.0. De software zorgt voor de afhandeling van HTML5, CSS3 en JavaScript achter de schermen van je iAd. Ook biedt de software geavanceerde mogelijkheden voor het bewerken en debuggen van JavaScript.

Ervaren ontwikkelaars kunnen aan de slag met het maken en hergebruiken van templates en componenten. De visuele designer geeft je de mogelijkheid om het type iOS-apparaat te kiezen, waarna de software de structuur aangeeft van de ads.

Apple heeft een serie knowledgebase-artikelen online gezet voor situaties waarbij gebruikers tegen problemen aanlopen, bijvoorbeeld bij landschapsweergave, muziekalbums buiten de VS en gebruik van fonts. Helaas bevat die geen antwoord op een ongetwijfeld veelgestelde vraag: waar blijft de Windows-versie?

Meer informatie is te vinden op de website van Apple. Een handboek is er ook.

iad producer mac

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.