Reacties voor: Apple bevestigt WiFi-problemen van iPad

Momenteel doen op meerdere websites en fora allemaal verhalen de rondte over slechte WiFi-verbinding met de iPad. Zelfs op het forum van Apple verschijnen steeds meer van deze berichten. In eerste instantie bleef het vanaf de kant van Apple stil, maar al snel kwam Apple met een verklaring waar zij aangeeft dat er inderdaad problemen zijn met de WiFi-verbinding van de tablet.
Lees het complete artikel โ†’ Apple bevestigt WiFi-problemen van iPad
Jeroen Reumkens - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Met 1 specifieke router? Dus niet 1 specefiek router merk(Lynksyss of zo)? Ik wilde van de week een N router gaan kopen voor mijn iPad. Maar als er echt zoveel problemen mee zijn, kijk ik eerst wel hoe het met deze router gaat.

  2. Dit is vooralsnog wel een heel magere supportpagina, die deze naam amper mag dragen. ‘Probeer je router opnieuw op te starten’. ‘Zorg voor de laatste firmware-updates van je router’. ‘gebruik niet meer dan 1 WEP-key in je router’. Het lijkt wel alsof ik de T-mob helpdesk aan de lijn heb ๐Ÿ˜‰

    Kortom: het ligt zo’n beetje in 90% van de gevallen aan de router en nooit aan de hard/software van Apple. Tuurlijk.

    Toegegeven, het is nog vroeg – hopelijk kunnen ze het probleem in de loop van de tijd precisieren en via software-updates verhelpen.

  3. Dit is absoluut mogelijk, sommige types hebben gewoon problemen. Ik heb dit meegemaakt met een heel specifieke wirelesskaart en router. Nieuwer kaart en de boel was opgelost. Ach koop gewoon allemaal een Airport dan is ‘t in orde : )

  4. @Nick
    Eens…Op de support pagina zijn echter ook mensen te vinden die last hebben van uitvallende Wifi ism Time Capsule of Airport Extreme.

    Ben binnenkort in US. Als ik een iPad koop wil ik dat hij daar ter plekke wordt geactiveerd. Alle Apple stores beschikken over Wifi, dus dan kan ik gelijk testen of de verbinding goed blijft (ff rondje lopen door de store).

    Wil er niet pas in NL achter komen dat ‘mijn iPad'(klink goed overigens) last heeft van verbindingsproblemen. Je gaan nl niet zo maar ff terug naar de Apple store om hem in te ruilen.

  5. Origineel geplaatst door Tsjaap
    niet pas in NL achter kome

    Heb je gelijk in, zelfde situatie hier. Ik blijf een aantal dagen daar en heb wifi in huis dus ga het ook testen. De garantie is hier bijna niet te claimen is mijn ervaring.

  6. Met mij Iphone en mijn oude router (belkin) kon ik ook geen goed gebruik maken van het wireless netwerk terwijl ik met mijn nieuwe linksys geen probleem heb. Dus het is mogelijk.

  7. Bij Apple moet je NOOIT de eerste levering apparaten kopen, na ervaringen met de witte MacBook en de eerste iPhone 3G weet ik dat je beter een paar maanden kunt wachten. De wifi problemen beperken zich niet tot bepaalde routers, de ontvangst is in het algemeen slecht.

  8. Het zou inderdaad een kombinatie zijn, ik heb een airport extreme dual band N/G, en die kan op de dual stan geen goede snelheid geven, en dit probleem is ook door andere ondervonden, maar op alleen G gaat het prima.

    Hopelijk kan ik het morgen met mijn iPad testen ๐Ÿ™‚

  9. @Xeno
    Wil je ons op de hoogte houden? Anders moet ik misschien het advies van John opvolgen.

  10. Maak je geen zorgen de iPad werkt prima met wifi
    Heb zelf een zyxel router en kan zelfs met me iPad buiten internetten de verbinding is beter dan met me iPhone

  11. iPad zojuist ontvangen een gelukkig geen probleem met de wifi. Getest op een Fritz en een zyxel van de buren.
    Verbinding is inderdaad beter dan met mijn iPhone 3GS .

  12. Het gaat dus voornamelijk om dualband routers. Dus Wireless N in combinatie met Wireless B/G ineen.

    Als je dus (separaat) een Wireless N met SSID AccesPoint1 en een B/G met SSID AccesPoint2 hebt dan zou er geen vuiltje aan de lucht zijn.

  13. Ik ben een van de gelukkige met familie in de VS en ben al in het bezit van een iPad. Ik kan bevestigen dat de verbinding niet sterk is. Wel balen, vooral als je afhankelijk bent van de router in een hotel bijvoorbeeld. Ik heb verbinding maar erg traag terwijl de laptop naast mij geen problemen heeft. Verder is de iPad alles wat ik ervan verwachtte en meer. Met een goede verbinding natuurlijk helemaal want ik kwam erachter dat je bijna niets kan met de iPad zonder internet ๐Ÿ™‚

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.