Apple’s langstzittende bestuurder Bill Campbell is overleden

Apple-topman Bill Campbell is overleden. Campbell was jarenlang persoonlijk adviseur van Steve Jobs en zat in het bestuur van Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Bij Apple gaat de vlag vandaag halfstok. Bill Campbell, die jarenlang als Apple-adviseur en -bestuurslid actief was, is overleden. Campbell maakte een groot deel van de Apple-historie van nabij mee en was een bekende figuur in Silicon Valley. Hij stierf aan kanker.


Bill Campbell

Bill Campbell: ‘The Coach’

Campbell had de bijnaam ‘The Coach’ omdat hij veel kopstukken van techbedrijven adviseerde. Niet alleen Steve Jobs van Apple, maar ook Larry Page van Google en Jeff Bezos van Amazon. Bovendien was hij ook coach van het football-team van Columbia University. Campbell was al sinds 1983 werkzaam voor Apple, waar hij in dienst trad als vice-president marketing. Hij vertrok een paar jaar later, bouwde Intuit op tot een florerend bedrijf en kwam daarna terug als bestuurslid.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Langstzittende bestuurder van Apple

Campbell vervulde die rol tot 2014 en was daarmee de langstzittende bestuurder in de geschiedenis van Apple. In juli 2014 maakte hij plaats voor Susan Wagner.

Bekijk ook

Nieuwe topvrouw bij Apple is Susan Wagner

Apple heeft Sue Wagner benoemd tot nieuwe topvrouw in de raad van bestuur. Ze vervangt Bill Campbell, een goede vriend van Steve Jobs.

Campbell had een nauwe persoonlijke band met Steve Jobs. “Ik was erbij toen hij opklom als CEO. Ik volgde hem toen hij algemeen directeur was van de Mac-divisie en toen hij vertrok om NeXT te starten. Ik zag hoe Steve van een creatieve ondernemer veranderde in iemand die een bedrijf moest runnen.”

Update 19 april: Tim Cook keek in een tweet terug op Campbell, die blijkbaar verzamelaar was van Campbell-soepblikjes:

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Ook heeft Apple de homepage vandaag aangepast, om terug te blikken op het leven van Bill Campbell. Eerder vielen ook Steve Jobs en Nelson Mandela die eer te beurt.

Bill Campbell op homepage van Apple

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 19 april: Toegevoegd aan het artikel: tweet van Tim Cook en afbeelding van homepage van Apple, waarop Bill Campbell wordt geëerd.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 april 2016 om 11:20
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.