Apple begint uitrol iBeacons in Amerikaanse Apple Stores

· Bastiaan Vroegop

iBeacons Apple StoreApple begint vandaag met de uitrol van iBeacons in alle 254 Amerikaanse Apple Stores, aldus Associated Press. Met de iBeacons is het mogelijk om vanuit de Apple Store-app een pushnotificatie te ontvangen als je op een bepaalde plek in de winkel bent. De iBeacon-functionaliteit is door Apple al in de app geactiveerd en kan zonder app-update worden gebruikt. Het is alleen nog niet bekend wanneer de Apple Stores in Amsterdam en Haarlem de iBeacons zullen gebruiken. Eerder bleek al dat Apple iBeacons wilde gebruiken in de Apple Store.

De iBeacon-notificaties zijn optioneel. De Apple Store-app zal vragen of je de notificaties wil ontvangen, en biedt daarbij gelijk ook een aantal voorbeelden van wat je allemaal te zien krijgt. Apple zal iBeacons onder andere gebruiken om klanten te vragen of ze een nieuwe iPhone willen, als ze langs een tafel met iPhones lopen. De iBeacons zijn kleine Bluetooth-apparaten die een connectie maken met je iPhone. iBeacon-ondersteuning werd door Apple in iOS 7 toegevoegd. Het bereik van een iBeacon kan worden aangepast, waardoor je alleen een bericht krijgt als je bij een specifieke tafel staat, of al zodra je de winkel binnenloopt. Volgens Apple kan een iBeacon met Bluetooth veel preciezer je locatie bepalen dan een iPhone met GPS kan.

Niet alleen Apple kijkt naar de mogelijkheden van iBeacons: Nederlandse bedrijven zijn ook druk aan het experimenteren.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.