Apple adviseert herinstallatie bij iTunes 8 onder Vista

Apple heeft een supportdocument gepubliceerd, die uitlegt hoe je blauwe schermen en systeemcrashes kunt voorkomen in iTunes 8 op Windows Vista. Verwijderen en herinstalleren is het devies.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

blue screen of deathApple heeft een officieel supportdocument gepubliceerd, waarin wordt uitgelegd hoe je het Blue Screen of Death kunt voorkomen wanneer je iTunes 8 op Windows Vista hebt geïnstalleerd. Het blauwe scherm verschijnt wanneer je de iPhone of iPod touch aansluit op een Windows Computer. Soms gaat de pc meteen herstarten. De oplossing bestaat uit een viertal stappen, te beginnen met het loskoppelen van je iPhone of iPod touch.


Daarna deïnstalleer je iTunes en Apple Mobile Device Support. Hoe je dat moet doen, is afhankelijk van de weergave (klassiek of configuratiescherm). Voor de meeste gebruikers zal het neerkomen op Start > Configuratiescherm > Programma’s waarna je aangeeft dat je programma’s wilt verwijderen. Apple Mobile Device Support en iTunes moet je achtereenvolgens selecteren en verwijderen.

Daarna herstart je de computer, je downloadt iTunes 8 opnieuw en installeert iTunes 8 op je computer. Probleem opgelost… hopelijk. Meer info bij Apple.

Tenslotte nog even over de vertaalfout in de Windows-versie van iTunes: eigenlijk vonden we het geen apart nieuwtje waard, maar we hebben het nu zo vaak als nieuwstip toegestuurd gekregen dat we er toch maar even aandacht aan besteden. Apple heeft ‘Free’ in iTunes 8 niet goed vertaald: er staat ‘Gratis’. Gino nam de moeite om er een screenshot van te maken:

Vertaalfout

Reacties: 31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.