Zo had de App Store er in de jaren tachtig uitgezien

· Gonny van der Zwaag

De App Store is druk en kleurrijk, maar daardoor ook wat onoverzichtelijk. Hoe zou het er in de jaren tachtig van de vorige eeuw uit hebben gezien? Dat valt te bekijken op App Store Retro, in de stijl van MS-DOS.

App Store in 1980

App Store anno 1980

Je kunt zelfs de zoekfunctie in stijl gebruiken en bladeren door de meest populaire apps in verschillende categorieën. Als je de beschrijvingen van de apps wilt zien word je helaas wel doorgestuurd naar de normale pagina’s van de App Store.

App Store Retro is een project van Andrey Tkachenko, die hiermee zijn website Appstorio wil promoten, waarop ranglijsten van apps te vinden zijn. Het is gebaseerd op het thema Bootstra.386 voor Bootstrap. Het getal verwijst naar de 386-pc’s met Intel 80386-processor waar mensen in de jaren tachtig op werkten.

Zou het niet een idee zijn als Apple ook zo’n simpele versie van de App Store beschikbaar zou stellen? Voor mensen die gek worden van te veel visuele indrukken of slechtziend zijn, waardoor ze al die fraaie plaatjes helemaal niet nodig hebben.

Via: ProductHunt

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.