iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Thuisbezorgd, KORG iPolysix, Jet Set Radio en meer

Deze week onder andere een gloednieuwe app van Thuisbezorgd, de interessante docu-app Robots en Jet Set Radio op de iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

KORG iPolysixElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week onder andere een heruitgave van een van Sega’s meest spraakmakende games met graffiti en skates, Thuisbezorgd op de iPad en de officiële Game of Thrones-app.


AG Thuisbezorgd.nl iPadThuisbezorgd – De eten-bestelsite Thuisbezorgd.nl heeft haar applicatie bijgewerkt naar versie 3.0. Die zorgt ervoor dat de iPhone-app voortaan universeel is en dus is geoptimaliseerd voor de iPad. De keuze om dat te doen is bijzonder, omdat de website van Thuisbezorgd ook prima werkt op Apple’s tablet. Het overzicht van de applicatie kan een meerwaarde zijn: je kan altijd links in beeld schakelen tussen verschillende eettentjes, waarna je rechts in beeld meteen de menukaart ziet.
Downloaden: Thuisbezorgd.nl (gratis, universele app, iOS 4.3+)

AG FarmerBattle iPadFarmerBattle – FarmerBattle is gemaakt door Ruud Greven, informatica-docent aan de Saxion Hogeschool in Enschede. De game is een variant op kamertje verhuren, een spelletje dat iedereen wel eens heeft gespeeld op een vel ruitjespapier tijdens de wiskundeles. In plaats van papier en pen is FarmerBattle helemaal digitaal, waarbij Game Center ervoor zorgt dat je een tegenspeler vindt. Game Center waarschuwt ook wanneer je weer aan zet bent, want bij deze game trek je om beurten een lijn om jouw territorium af te bakenen. Het leuke is dat je meerdere potjes tegelijk kunt spelen, dankzij Game Center.
Downloaden: FarmerBattle (tijdelijk gratis, iPad, iOS 4.1+)

AG KORG iPolysix iPadKORG iPolysix – Instrumentenmaker KORG heeft vandaag de muziek-applicatie KORG iPolysix uitgebracht. De app belooft de ervaring die je op een analoge polyfone synthesizer na te bootsen op je iPad of iPad mini. Je kunt de geluiden van meerdere samples met elkaar combineren om een eigen track te maken, zoals dit ook wordt gedaan op gewone synthesizers. De app is afkomstig van het prominente KORG, maar daar lijkt je ook gelijk voor te betalen: met een prijskaartje van €13,99 is de app niet de goedkoopste.
Downloaden: KORG iPolysix (€13,99, iOS 5.1+)

AG Game of Thrones official iPadGame of Thrones – De boekenserie A Song of Fire and Ice van George R.R. Martin, beter bekend als Game of Thrones, heeft een eigen officiële app gekregen op de iPad en iPhone. In de applicatie vol kleurentekeningen kan je bijleren over de personages, de huizen, de plaatsen en zie je de kaarten van het Noorden en Zuiden. De applicatie houdt rekening met je voortgang in de boeken om geen informatie te verklappen die je nog niet wil tegenkomen. Helaas moet je wel bijbetalen om informatie uit de volgende boeken vrij te spelen.
Downloaden: George R.R. Martin’s A World of Ice and Fire – A Game of Thrones Guide (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Robots for iPadRobots for iPad – Je kent Asymo misschien. De lopende en communicerende robot van Honda is zo groot als een kind en dankzij de bekendheid van het auto- en motormerk haalde hij internationaal het nieuws. Maar er gaat nog veel meer om in de wereld van robots. De nieuwe iPad-app Robots for iPad licht maar liefst 126 robots uit 19 verschillende landen uit en geeft ze weer in volle glorie. Je leest hun specificaties, afkomst en gedachte erachter en kan ze 360 graden ronddraaien.
Downloaden: Robots for iPad (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

AG Jet Set Radio iPad iPhoneJet Set Radio – Een van de meest opzienbarende games die de Japanse spelontwikkelaar Sega in decennia heeft uitgebracht, is nu heruitgebracht op de iPad, iPhone en iPod touch. In Jet Set Radio speel je meer dan tien verschillende skaters die door een stad vijandige bendes verdrijven met het spuiten van graffiti. Het spel baarde opzien door de eigenzinnige dancemuziek die eronder stond en door de cartoonstijl die een trend zette voor veel andere games.
Downloaden: Jet Set Radio (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

AG Etsy iPadEtsy – De online showroom voor zelfgemaakte producten Etsy is nu ook verkrijgbaar op de iPad. De laatste update van de al langer verkrijgbare iPhone-app zorgt voor de optimalisatie voor Apple’s tablet. Onlangs nog verscheen er op de telefoon een grote update voor Etsy die ervoor zorgde dat de applicatie Nederlandstalig werd en dat je er niet alleen door producten van anderen mee kon bladeren, maar dat je er ook je eigen creaties in kan verkopen. De Nederlandse vertaling valt echter weg in de iPad-app.
Downloaden: Etsy (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.