App Gemist
App Gemist

App Gemist: Telegraaf Archief, Theater van het Woord, Het Fotokookboek en meer

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

Telegraaf Archief iPadElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist – daar gaan we in 2013 gewoon mee door! Deze week 120 jaar kranten teruglezen met de Telegraaf Archief-app voor de iPad, een nieuwe LEGO-game en meer.

Outline+ – OneNote is misschien niet de meest voor de hand liggende oplossing als je notities op je iPad wilt maken. Je bent immers Apple-gebruiker, wat moet je dan met een notitieblok van Microsoft? Maar als je de mogelijkheden van Outline+ in het filmpje in het artikel hebt bekeken, ben je misschien toch over te halen. Er zitten wat functies in die het op bepaalde punten makkelijker maken dan bijvoorbeeld Evernote.
Downloaden: Outline+ (tijdelijk €13,99, iPad, iOS 5.0)

Over HD – Het bewerken van foto’s hoeft zich lang niet altijd te beperken tot het veranderen van kleuren of het toepassen van speciale filters. Maak je gebruik van de juiste lettertypes, dan kun je soms ook een mooie tekst in je afbeelding zetten. De iOS-applicatie Over HD specialiseert zich hierin. De app biedt 25 fraaie lettertypes, met nog eens 200 lettertypes achter een in-app aankoop vergrendeld.
Downloaden: Over HD (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

2012 Time Machine – Moeite om afscheid te nemen van 2012? Dan is er de app 2012 Time Machine, een universele app die het jaar probeert te documenteren met behulp van video’s. Het is te vergelijken met de fotoboeken ‘Het aanzien van…’ die heel wat mensen in de kast hebben staan, maar dan in een digitale variant. 2012 Time Machine bevat meer dan 1.000 video’s uit 2012 in verschillende categorieën en zal gaandeweg nog verder worden uitgebreid. Al dat uitzoekwerk kon natuurlijk niet gratis worden uitgevoerd, dus de app kost €0,89.
Downloaden: 2012 Time Machine (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Heliog – Helios is een app waarmee je je foto’s op Dropbox kunt beheren. Dropbox heeft het sinds een tijdje mogelijk gemaakt om direct foto’s te importeren van je iOS-apparaat, zodat het een goed alternatief is voor Fotostream of lokale back-ups. Maar als ze op Dropbox in één mapje staan heb je er nog niets aan. Heliog maakt het mogelijk om de foto’s in overzichtelijke stapeltjes te bekijken, inclusief gedeelde albums van vrienden. Je kunt met de app foto’s uploaden en beheren, foto’s sorteren en filteren en delen met anderen.
Downloaden: Heliog (€1,79, universeel, iOS 6.0+)

Telegraaf Archief – De grootste kranten-app in Nederland ooit. Dat kan je met enige zekerheid zeggen over de nieuwe app die De Telegraaf heeft uitgebracht voor de iPad. Telegraaf Archief biedt 120 jaar lang geschiedenis van de krant inzichtelijk op Apple’s tablet, vanaf de eerste krant in 1893. Er zijn meer dan 40.000 nummers te downloaden in de app, waaronder ook die van je geboortedatum of de voorpagina van na die ene nieuwsgebeurtenis. In totaal, zo belooft de uitgever, zijn er meer dan één miljoen pagina’s te lezen.
Downloaden: Telegraaf Archief (gratis, iPad, iOS 5.0.1+)

Unbound HD – Unbound HD belooft een snelle en simpele fotobeheerder voor de iPad te zijn. Je kunt net als bij Heliog fotoalbums van Dropbox bekijken en beheren. Unbound HD is geschikt om foto’s te uploaden, albums te maken, foto’s te wissen of per e-mail naar anderen te sturen. Met Unbound HD kun je ook foto’s offline opslaan, afdrukken via AirPrint of afspelen via je Apple TV. Diashows bekijken en een wachtwoord instellen om te voorkomen dat anderen in je foto’s kunnen koekeloeren, kan ook.
Downloaden: Unbound HD for Dropbox (€1,79, iPad, iOS 5.0+)

Theater van het Woord – Theater van het Woord is een nieuwe app voor de iPad en iPhone waarin je verhalen kan lezen die eveneens worden voorgelezen, mocht je daar behoefte aan hebben. De applicatie van ontwikkelaar Apps & Webs belooft nieuwe verhalen bij elke update en begint met vier teksten. Daarvan kan je er twee gratis lezen en luisteren. De applicatie wil een verzameling leuke blogs, gedichten en verhalen voorleggen.
Downloaden: Theater van het Woord (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Het Fotokookboek – Als je de Apple-actie iTunes 12 Dagen Cadeaus niet hebt gevolgd, heb je misschien alsnog de kans iets leuks gratis te downloaden: Het Fotokookboek. Dit is een kookboek waarbij je aan de hand van foto’s allerlei gerechten leert maken. Het Fotokookboek is leuk om dit weekend mee aan de slag te gaan. Je vindt er gerechten in zoals gegrilde biefstuk met pittige chilisalsa of risotto met asperges en walnoten. Elk recept begint met een foto van de ingrediënten.
Downloaden: Het Fotokookboek (tijdelijk gratis, normaal €3,59, universeel, iOS 5.0+)

Swing King – Ben je uitgespeeld met games als Cut The Rope en Angry Birds, dan is de nieuwe game Swing King van Chillingo misschien net wat je nodig hebt. Dit puzzelspel met zwaartekracht bevat 92 levels waarbij je steeds een ander probleem moet oplossen. Op de achtergrond speelt een liefdesverhaal over een koning en een kikkerkoningin. Een boosaardig monster steelt de sterren, waarna de koningin verdrietig wordt en de koning erop uittrekt met zijn vliegende eenhoorn om de sterren weer terug te halen.
Downloaden: Swing King (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.