App Gemist
App Gemist

App Gemist: Riven, Documents by Readdle, de iCulture-app en meer

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

Documents by Readdle PDF annoterenElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week pitchen we onze eigen iCulture-app van iPhoneclub.nl en iPadclub.nl – ook al is die niet geoptimaliseerd voor de iPad, is Weathercube een nieuwe Nederlandse weer-app en beheren we documenten gratis in Documents by Readdle.

AG Skimn iPadSkimn – Skimn is een nieuwe iPad-app die je helpt om je nieuwsstroom in de gaten te houden. De RSS-app probeert alles zo simpel mogelijk te houden, vanaf het zoeken van interessante feeds tot het lezen ervan. Met een veegbeweging wissel je tussen de feeds. Skimn is geschikt voor alle iPads, van de eerste generatie en de iPad mini tot de retinaschermen in de nieuwste iPads. Voor powerusers die al een uitgebreide lijst met rss-feeds op Google Reader of een soortgelijke dienst hebben aangemaakt is Skimn wat minder geschikt, omdat je niet automatisch feeds kunt importeren.
Downloaden: Skimn (gratis, iPad, iOS 5.1+)

AG YourThesis iPadYourThesis – YourThesis is een nieuwe app van Medix Publishers, waarmee je proefschriften op de iPad en iPhone kunt raadplegen. Het gaat aanvankelijk om medische proefschriften, maar de uitgever heeft plannen om ook andere vakgebieden op deze manier hun proefschriften te laten publiceren. YourThesis heeft een simpel doel: een app bieden waarmee promovendi hun proefschrift digitaal kunnen verspreiden. De app biedt ze overzichtelijk aan, gesorteerd op specialisme.
Downloaden: YourThesis (gratis, universeel, 5.0+)

AG Riven iPadRiven – Het klassieke avonturenspel Riven is voor de iPad uitgekomen. Het betreft hier niet een volledige remake, zoals bij Myst afgelopen jaar het geval is, maar een ietwat opgevijzelde port van het origineel. Dat wil zeggen: het spel zit structureel nog identiek in elkaar, maar de afbeeldingen waar het verhaal mee wordt verteld zijn van de hoogst mogelijke resolutie. Ook de interface en geluidseffecten zijn in deze nieuwe versie van het spel opgepoetst.
Downloaden: Riven for iPad (€5,49, iPad, iOS 4.3+)

AG Documents by Readdle iPadDocuments by Readdle – Een fanatiekere uitgever van iPad-apps waarmee je documenten kan beheren dan Readdle, is simpelweg niet voor te stellen. Hun doelstelling voor Documents by Readdle is kraakhelder: het moet de populairste documenten-viewer op de iPad worden. Behalve documenten bekijken kan je ermee aantekeningen maken op PDF-documenten. Bij iPadclub.nl vinden we de app zó goed, dat we uitgebreid uitleggen hoe je hem gebruikt.
Downloaden: Documents by Readdle (gratis, iPad, iOS 5.0+)

rolling stone coverRolling Stone Magazine – Een legendarisch muziektijdschrift is op de iPad verschenen. Rolling Stone hield tot nu toe de boot af om een iPad-versie van het magazine te maken, nadat een eerdere versie twee jaar geleden mislukte. Via de Kiosk kun je de benodigde tijdschrift-app gratis downloaden, zodat je niet meer naar de boekwinkel hoeft om voor veel geld een geïmporteerd exemplaar te halen. Het eerste nummer is bovendien ook gratis. Daarna kosten nummers €1,79 per maand of €17,99 voor een jaarabonnement. Kies je voor een los nummer zonder een abonnement af te sluiten, dan betaal je €4,49.
Downloaden: Rolling Stone Magazine (gratis, iPad, iOS 4.3+)

AG Weathercube iPadWeathercube – Het weer in blokken. Niet als items in een programma, maar écht in blokken. De Nederlandse weer-app Weathercube van ontwikkelaar Appsuperb heeft een eigenwijze presentatie. Dat had de applicatie al op de iPhone, maar na de laatste update is hij ook aangepast voor de iPad. In Weathercube bekijk je het weerbericht en de weersvoorspelling in een grote 3D-kubus die je navigeert met vingervegen op het scherm. Daarbinnen kan je weer blokken vastpakken om meer details over het weer te zien.
Downloaden: Weathercube (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

AG Momonga Pinball Adventures iPadMomonga Pinball Adventures – Flipperspelletjes zijn er op de iPad genoeg, maar het Nederlandse Momonga Pinball Adventures zit zo bijzonder in elkaar, dat je de game eigenlijk niet bij zijn concurrenten zou moeten scharen. Momonga wisselt de grote pinballkasten namelijk om voor kleine, natuurlijke gebieden, waar je doorheen moet reizen door de rondrollende hoofdrolspeler met twee flippers te lanceren. Door opdrachten te vervullen reis je steeds dieper het level in, waarmee het verhaal achter de game ook nog eens voortzet. Momonga Pinball Adventures voelt hierdoor meer aan als een avonturenspel, waarin je rondreist op een iets afwijkende manier.
Downloaden: Momonga Pinball Adventures (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

De iCulture-app van iPadclub.nl en iPhoneclub.nl

iCulture spotlight 1iCulture, de overkoepelende naam van iPhoneclub en iPadclub, heeft een nieuwe app uitgebracht. In de iCulture-app kun je het iPhone- én iPad-nieuws lezen. De app is geoptimaliseerd voor iOS 6 en de iPhone 5 maar vanwege het moeizame goedkeuringsproces zijn we nog niet in staat geweest om een geoptimaliseerde iPad-versie te maken. De nieuwe app bevat gratis push-notificaties, een filter om iPhone- of iPad-nieuws te lezen en een optie om het nieuws te laten voorlezen. Handig als je in de auto zit en toch op de hoogte wilt blijven.
Op iPhoneclub.nl: Lees hier hoe je alles uit de iCulture-app van iPhoneclub.nl en iPadclub.nl kan halen
Downloaden: iCulture-app (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.