App Gemist
App Gemist

App Gemist: iCulture, Schaatsapp van Unox, Seed Mail en meer

(Laatst bijgewerkt: ) · Bart Breij

iCulture app header v2Iedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week een nieuwe mail-app waarin je uitgebreid mails kan opmaken, meekijken op het kinderdagverblijf met OuderKonnect en oh ja: we hebben onze eigen iCulture-app uitgebracht!

AG OuderKonnect iPhoneOuderKonnect – Kinderdagverblijven zijn, om het zacht uit te drukken, niet erg goedkoop. Helemaal niet als je bedenkt dat je voor dat geld ook nog je kroost aan onbekende mensen toevertrouwt. De dienst Konnect bedacht een dienst waarmee je als ouder meer inzicht kan krijgen in wat je kind zoal doet op het verblijf. Als de opvang het ondersteunt, kan je nu als ouder de iPhone- of Android-app OuderKonnect downloaden om te lezen en te zien waar je kleine mee bezig is.
Downloaden: OuderKonnect (gratis, account vereist, iPhone, iOS 4.3+)

AG TwitQuiz iPhoneTwitQuiz – Het is voorzichtige trend onder Nederlandse app-ontwikkelaars: online quizzes op de iPhone. Vorige week schreven we over Wetenschap in Beeld Battle Quiz en eerder verscheen ook BattleQuiz, een leuk afgewerkt online spel dat vreemd genoeg niet echt het grote publiek bereikt. De iPhone-app TwitQuiz is gemaakt door Daan Lemmen en Nando Bennis. Hij houdt het simpel: de app pluist uit welke mensen je volgt op Twitter en stelt dan constant de vraag: van wie kwam deze tweet? Na drie foute antwoorden wordt je highscore opgetekend.
Downloaden: TwitQuiz (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG Spotlot iPhoneSpotlot – Hét piekmoment van de Staatsloterij mag dan een halve maand achter de rug zijn; Spotlot heeft zijn piekmoment nu. In de pas verschenen update zijn de belangrijkste foutjes opgelost. De onafhankelijke applicatie laat deelnemers aan de Staatsloterij controleren of ze een prijs gewonnen hebben en geeft de mogelijkheid tot trekkingen tot een jaar terug in te zien. Geen bijzondere opties ten opzichte van de officiële Staatsloterij-app, maar die werkt vanaf de laatste update niet meer naar behoren.
Downloaden: Spotlot (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

AG Fireplace by LUX iPhoneFireplace – We zijn als Nederland een vooruitstrevend land als het aankomt op het bedienen van apparatuur met de telefoon. Essent E-inzicht geeft controle over stekkers in het gehele huis, de E-thermosstaat van dezelfde energieleverancier laat je de warmte in huis bepalen en met Philips Hue heb je de controle over de interieurverlichting in je broekzak. De iPhone-app Fireplace van LUX voegt daar de haard aan toe; met een plug & play-module kan je de gashaard op afstand verwarmen of minder warm zetten.
Downloaden: Fireplace (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Huebilight iPhoneHuebilight – De nieuwe Philips Hue-lampen zijn met een officiële app te bedienen vanaf je iPhone, maar andere ontwikkelaars kunnen het door Philips gebruikte protocol ook gebruiken. Hierdoor kan iedereen apps maken die op andere manieren het licht in je kamer manipuleren. Zo heeft het Duitse Socialbit nu Huebilight gemaakt, waarmee je van je Hue-lampen een ambilight voor je televisie maakt. Je richt de camera van je iPhone op de televisie, waarna de gekozen Hue-lamp de kleur van je bekeken film aanneemt.
Downloaden: Huebilight (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

AG Seed Mail iPhoneSeed Mail – Gmail-gebruikers zullen misschien niet meer hunkeren naar een nieuwe mail-app op de iPhone. De eind vorig jaar uitgebrachte Gmail 2.0 is een uitstekende applicatie en schopte het ver in onze lijst 25 beste iPhone-apps van 2012. Maar als je een ander account dan een Gmail-adres hebt, schiet je er niets mee op. Seed Mail is een nieuwe gratis mail-app die de meeste IMAP-mailservers ondersteunt en zo geschikt is voor uiteenlopende maildiensten en eigen servers. De app is op sommige punten zelfs slimmer dan Google’s aanbod.
Downloaden: Seed Mail (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG FCUpdate.nl app iPhoneFCUpdate.nl – Midden in de wintersport winterstop en bijbehorende transferperiode heeft de voetbalsite FCUpdate.nl een gloednieuwe eigen iPhone-app uitgebracht. De applicatie verstuurt pushberichten bij een nieuw bericht of een doelpunt van je favoriete club en meldt in het lanceringsartikel dat daar nooit kosten aan verbonden zullen zijn. Er is een grote selectie aan competities waarvan je de eindstanden en wedstrijden kan nakijken en spelers van online voetbalsimulaties zullen blij zijn met het overzicht van spelers die aan de kant staan vanwege blessures en schorsingen.
Downloaden: FCUpdate.nl (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG HomeWizard Weather IPhoneHomeWizard Weather – Bezitters van een HomeWizard-kastje kunnen een speciaal weerstation in de tuin hangen, dat weersinformatie doorgeeft aan een bijbehorende iPhone-app. Informatie die met de introductie van HomeWizard Weather ook door anderen te gebruiken is: de app biedt een overzicht van alle HomeWizard-stations in Nederland, om zo een weerbericht op bepaalde locaties op te vragen. Zo weet je hoe hard het bijvoorbeeld vriest in een specifieke straat in Amsterdam, enkel omdat een HomeWizard-gebruiker daar een eigen station heeft opgehangen.
Downloaden: HomeWizard Weather (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG Schaatsapp iPhoneSchaatsapp – Het bedrijf achter het bekendste logo op Nederlandse wintermutsen heeft een iPhone-app uitgebracht voor dé volksbezigheid bij de huidige temperaturen: schaatsen. De Schaatsapp van Unox bevat een kaart die je laat zien waar je kan schaatsen, maar is ook leuk om bij de hand te hebben tijdens de activiteit zelf. De app houdt je prestaties en locatie op een kaart bij, zodat je iedereen achteraf kan vertellen waar en hoe ver je schaatste.
Downloaden: Schaatsapp (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Ondertussen iPhoneOndertussen/ GewoonLeuker – Twee Nederlandse blogs profileren zich met een nieuwe iPhone-app. GewoonLeuker is een blog dat zich voornamelijk richt op vrouwen. De applicatie publiceert elke dag één bericht met iets kleins dat het leven moet verrijken, van een kalenderklok voor de kids tot recepten voor alcoholvrije cocktails. De website Ondertussen richt zich op jongeren. De iPhone-app komt in de buurt van die van een nieuwssite, met een uitgebreide rubricering en pushberichten van ‘belangrijk’ nieuws.
Downloaden: Ondertussen (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: GewoonLeuker (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG OverNear iPhoneOverNear – Hoeveel mensen gebruiken Apple’s Zoek mijn vrienden op de iPhone? Of Foursquare om te kijken of er mensen in de buurt zijn? Highlight misschien? Nee? Toch gelooft OverNear nog in een groot publiek voor een applicatie die draait om je locatie. Met deze nieuwe iPhone-app geef je aan waar je bent of wanneer je verwacht ergens te zijn. De app ziet of er Facebook-vrienden in de buurt zijn of zullen zijn.
Downloaden: OverNear (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Do.One iPhoneDo.One – Hoe productief ben je nog als je in de ochtend een takenlijst opent met een karrenvracht todo’s die je toch niet allemaal krijgt weggestreept voor het einde van de dag? Do.One is een iPhone-app die het over een andere boeg gooit. Het klampt zich vast aan de theorie van het boek Zenhabits van Leo Babauta: neem elke dag één taak op je, dan krijg je hem tenminste af. Do.One verstuurt je elke ochtend een herinnering met wat je die dag wil doen.
Downloaden: Do.One (€0,89, iPhone iOS 6.0+)

AG IFFR 2013 iPhoneIFFR 2013 – Net als vorig jaar, heeft het International Film Festival Rotterdam ook nu een iPhone-app klaarstaan met daarin het programma en nieuws over het evenement. De applicatie is geen update van de 2012-editie, maar een nieuw uitgebrachte universele app voor het festival van 23 januari tot 3 februari. IFFR 2013 is geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5, maar in opzet nog hetzelfde als de vorige editie.
Downloaden: IFFR 2013 (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG Nijmegen Bel en Herstel iPhoneBel&Herstel – De gemeente Nijmegen heeft een eigen applicatie uitgebracht waarin inwoners van de gemeente kleine euvels in de buurt kunnen doorgeven, zoals in Verbeter de buurt. Bel&Herstel borduurt voort op het telefoonnummer dat de gemeente al langer beschikbaar heeft voor gevalletjes als losse stoeptegels, zwerfvuil en kapotte lantaarnpalen. In Bel&Herstel op de iPhone dien je eerst gegevens in te voeren aan te maken voordat je een probleem kan doorgeven.
Downloaden: Bel&Herstel (gratis, iPhone, iOS 4.0+)

iCulture-app van iPhoneclub.nl en iPadclub.nl

http://www.youtube.com/watch?v=mNgJIBNTgso
Na een afwezigheid van een paar maanden is de app van iPhoneclub.nl terug in de App Store. De iPc-app heeft meteen een nieuwe naam: iCulture, omdat je er niet alleen het nieuws van iPhoneclub, maar ook nieuws van iPadclub mee kunt lezen. Als je niet rechtstreeks bij een app betrokken bent, is het moeilijk uit te leggen hoeveel bloed, zweet en tranen er aan het proces te pas zijn gekomen. We zijn al sinds oktober 2012 bezig om de vernieuwde en voor de iPhone 5 aangepaste app goedgekeurd te krijgen, maar Apple vond telkens een andere reden om de app te weigeren. We pasten aan, dienden opnieuw een versie in, maar het schoot niet op. Gelukkig kunnen we na ruim drie maanden in Apple’s draaideur te hebben rondgehangen eindelijk goed nieuws melden: onze compleet vernieuwde app is nu te downloaden.
Lees het volledige artikel over het totstandkomen en de veranderingen van de iCulture-app
Of
Lees hier hoe je alles uit de iCulture-app van iPhoneclub.nl en iPadclub.nl kan halen
Of
Downloaden: iCulture-app (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.