iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Clear, WinZip, Launch Center en meer

Zoals elke week komen er onnoemelijk veel nieuwe applicaties uit op de iPhone en iPod touch. Elke zaterdag zet iPhoneclub.nl de apps van de afgelopen week op een rij.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AG App Gemist Live Score Addicts headerElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week bespraken we onder andere applicatie waarmee je applicaties direct vanuit het notificatiescherm van de iPhone kan openen.


AW Launch Center iPhone iPod touchLaunch Center – Moet je vijf schermen doorswipen voordat je bij de applicatie bent die je wil openen en wil je dat sneller doen? Een knop om je moeder rechtstreeks mee te bellen? Een dagelijkse reminder om een tweet te plaatsen? Launch Center voorziet in al deze functies – en nog veel meer. De iPhone-applicatie laat je handmatig apps, reminders en toepassingen aan het notificatiescherm (notification center) van je telefoon toevoegen. Je bepaalt zelf hoe vaak die opdoemen in het uitrolbare menu.
Downloaden: Launch Center (€1,59)

AG Cinemagram iPhone iPod touchCinemagram – Bijna een maand geleden we bespraken we Kinotopic, een applicatie waarmee je ‘stilstaande’ filmpjes kan maken. Je neemt dan een filmpje op, maar bewerkt het tot een foto met maar één bewegend element dat zich de hele tijd herhaalt. De idee werd goed ontvangen, maar Kinotopic werd afgerekend op het feit dat je er een account voor moest aanmaken. Cinemagram heeft van die fout geleerd en verlangt niet dat je een account aanmaakt. Het voert hetzelfde trucje uit en voegt er kleurenfilters aan toe.
Downloaden: Cinemagram (€1,59)

AG WinZip iPhone iPod touch iPadWinZip – Het unzip- of uitpakprogramma WinZip heeft een eigen, officiële applicatie uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. Met de applicatie kan je .zip-bestanden openen vanuit de standaard mailtoepassing op de iPhone en vanuit andere (web)apps die je toestaan bestanden extern te openen. Je kan de inhoud van de ingepakte bestanden vervolgens op de iPhone bekijken, ook als er meerdere bestanden in een .zip zitten. De inhoud kan vervolgens gekopieerd worden naar het klembord van de telefoon.
Downloaden: WinZip (gratis)

AG Philips Zoom iPhone iPod touchPhilips Zoom – Philips houdt zich allang niet meer alleen bezig met verlichting en televisies. Ook behandelingen bij de tandarts behoren tot het aandachtsgebied van het Eindhovense merk. Nu hebben ze een ludieke iPhone-applicatie op de markt gebracht, waarmee de Zoom-behandeling wordt gepromoot. Die behandeling moet leiden tot wittere tanden. Met Philips Zoom op de iPhone kan je een foto maken of selecteren en een gebit daarop eenvoudig witter maken.
Downloaden: Philips Zoom (gratis)

AG Eindhoven iPhone iPod touchEindhoven – De regio Eindhoven heeft haar eigen iPhone-applicatie gekregen. De applicatie is afkomstig van ontwikkelaar Skindustries en heeft dus niet direct te maken met de gemeente Eindhoven, maar voelt wel officieel. De applicatie laat het meest actuele regionieuws zien, heeft een agenda met evenementen in de buurt, bevat vacatures en heeft een speciale sectie ingeruimd voor nieuws van de voetbalclub PSV. Ook zie je een eenvoudige, meerdaagse weersvoorspelling voor de woonplaats.
Downloaden: Eindhoven (gratis)

AG Jaarverslagen iPhone iPod touchJaarverslagen – Zo rond maart elk jaar komen de meeste van de beursgenoteerde bedrijven in Nederland met hun jaarverslag. De nieuwe iPhone-applicatie Jaarverslagen komt dus mooi op tijd. In de app kan je nu nog de jaarverslagen van 2010 downloaden en doorlezen, maar nieuwe documenten stromen vanzelf de app in. Dankzij de Datum-sorteeroptie zie je de nieuwste meteen bovenaan. Je kan de verslagen ook sorteren op titel en auteur.
Downloaden: Jaarverslagen (gratis)

AG Zwanger & Eten iPhone iPod touchZwanger & Eten – De iPhone-app Zwanger & Eten probeert duidelijkheid te scheppen over maaltijden voor zwangere vrouwen. Een lijst met meer dan duizend producten laat aan gebruikers van de app weten hoe veilig het is om iets te eten of drinken tijdens de zwangerschap. De ontwikkelaar van de app werkte samen met verschillende experts op het gebied van zwangerschap en voeding.
Downloaden: Zwanger & Eten (€1,59)

AG Clear iPhone iPod touchClear – Hoe reikhalzend kan er worden uitgekeken naar een to-do applicatie? Clear werd op 26 januari onthuld door ontwikkelaar RealMac Software en de trailer ervan was binnen een dag al op alle grote blogs te vinden. Het is de interface van de iPhone-app die opzien baart. Er is zijn geen navigatiebalken die laten zien waar je bent en er komt geen knop aan te pas. Je bestuurt Clear enkel met vingerbewegingen. Inmiddels schrijven we tien uur na de lancering en staat de takenlijst al torenhoog in de lijst best verkochte iPhone-apps van het moment. Maar maakt Clear de hype wel waar?
Downloaden: Clear (€0,79)

AG Center Parcs iPhone iPod touchCenter Parcs – In de wereld van Center Parcs staat alles in het teken van lekker rustig aan doen. Vandaar dat de huisjesverhuurder ruim een week na de lancering van de Center Parcs App opeens is wakkergeschrokken: “O ja, die app! Daar moesten we nog iets mee!” De Center Parcs app is gratis verkrijgbaar in de App Store en de Android Market en levert bezoekers informatie tijdens het verblijf in het park. “Wanneer is de Plaza open?” en “Wat kost de minigolf?” zijn vragen die de vakantiegangers op hun iPhone kunnen nalezen.
Downloaden: Center Parcs (gratis)

AG Tweet Library iPhone iPod touch iPadTweet Library – De populaire Twitter-app Tweet Library voor de iPad heeft een forse update gekregen, waardoor hij nu ook op de iPhone te gebruiken is. Tweet Library laat je interessante tweets opslaan in aparte verzamelingen, waardoor je ze later makkelijk op je iPhone kunt terugvinden. Een aantal filters maakt het vinden van interessante berichten op Twitter nog simpeler, door bijvoorbeeld alleen geplaatste foto’s te laten zien.
Downloaden: Tweet Library (€7,99)

AG Maps 3D iPhone iPod touchMaps 3D – Er schijnen bij Navigon nogal problemen te zijn met het uitleveren van de beloofde kaartenupdates. Misschien heeft dat te maken met het vertrek van voormalig Product Manager Moritz Gaupp, die verantwoordelijk was voor het kaartenmateriaal in de apps. Sinds eind 2011 werkt Gaupp aan een eigen app, bedoeld voor outdoor-activiteiten. Maps 3D is een €2,39 kostende app waarmee je de vrije natuur in kan gaan. De kaarten stelt Gaupp samen uit hoogtescans van de NASA en topografische kaarten van Open Street Map en Open Cycle Map.
Downloaden: Maps 3D (€2,39)

AG Live Score Addicts iPhone iPod touchLive Score Addicts – Met Live Score Addicts ontvang je gratis notificaties en videohoogtepunten van alle Nederlandse teams die uitkomen in de UEFA Europa League. Je kunt van bijna alle belangrijke wedstrijdstatistieken een notificatie ontvangen zoals de opstelling, doelpunten, rode kaarten, de ruststand en natuurlijk de einduitslag. Daarnaast kun je ook een herinnering ontvangen dat een belangrijke wedstrijd van jouw club op het punt staat om te beginnen.
Downloaden: Live Score Addicts (gratis)

AG Clik iPhone iPod touchClik – Heb je een televisie met internetmogelijkheid en een ingebouwde browser thuis staan? Dan kan Clik wel eens een leuke applicatie zijn om gratis te downloaden. Je downloadt de app en gaat naar clikthis.com op de televisie. Dan scan je de QR-code die in beeld verschijnt met de app. Het gevolg is dat je het scherm hebt overgenomen met de iPhone als afstandsbediening. Vanuit Clik kan je vervolgens naar YouTube-video’s zoeken om af te spelen op het grote scherm.
Downloaden: Clik (gratis)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.