Reacties voor: Antenneprobleem iPhone 4 te verhelpen met plakband op simkaart?

De ontvangstproblemen van de iPhone 4 worden volgens sommigen veroorzaakt door de simcard-tray. Die maakt contact met de chip van de simkaart, waardoor het signaal wegvalt. Afplakken zou helpen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. Voordeel dat hij hier wat later uitkomt is dat in het productieproces wat aangepast kan worden, zodat wij een perfecte iphone kunnen kopen 😀

  2. Zit iets in. Zeker dat de simkaart inderdaad het metaal aanraakt… Maar alsnog als je met je vinger op het zendertje blijft zitten met je hand/duim dan valt de verbinding weg, en dat heeft weer niks te maken met de simkaart..

    Raar verhaal haha!

  3. ik heb er geen verstand van hoor, maar als ze die simtray van plastic maken…

  4. Had de iphone 3gs ook niet last van dit probleem in sommige gevallen?

    Deze heeft iig geen metalen sim tray..

  5. Er zijn ook storingen gemeld die optraden ongeacht de wijze van vasthouden. Volgens mij heeft het probleem (slecht ontvanst) meerdere oorzaken.

    We moeten naar meerdere oplossingen kijken, i.p.v. de oplossing voor de ene oorzaak af te schieten omdat die niet op een ander van toepassing is. Ik begrijp dat zoiets voor Engadget (de Telegraaf onder de techsites) veel gevraagd is.

  6. Op dit moment heb ik de iphone4 5 dagen. Geen enkel probleem met ontvangst. Volgens mij is het gewoon een netwerk probleem bij at&t (alle problemen zijn namelijk telefoons met at&t logo links boven). Elke telefoon heeft slecht ontvangst als je de antenne afdekt. En inderdaad als je de telefoon helemaal afdekt, verdwijnen er twee streepjes… so what? Er zijn plekken in Nederland waar je, zelfs zonder afdekken, slechter ontvangst heb.

  7. niet slecht voor een toestelletje van om en bij de 700 eur

  8. Steve Jobs: “Apple is now a 50 Billion dollar company” en dan moet ik mijn nieuwe €800 Phone 4 “modden” met plakband om te kunnen bellen? Seriously?! Wie pikt dit?!?

  9. Origineel geplaatst door kaas
    Voordeel dat hij hier wat later uitkomt is dat in het productieproces wat aangepast kan worden, zodat wij een perfecte iphone kunnen kopen

    Ik heb geen idee hoelang tijd de productie en het transport in beslag nemen maar volgens mij zullen er toch al zeker een gedeelte van iPhones klaarliggen momenteel. Of zou dit echt zo last minute zijn? Als er daarbij nog eens een verandering in het binnenontwerp van de iphone gebeurt om dit op te lossen mag je ‘t zeker vergeten. En voorlopig lijkt Apple het dan ook niet toe te geven, of in elk geval niet dat het een hardwarefout is. Want dat zou een terugroepactie betekenen en veel geld kosten. ‘k Wil maar zeggen dat de iPhone die wij krijgen dezelfde zal zijn als die die die er nu al beschikbaar is in enkele landen.

  10. allemaal goed en wel maar zijn er al klachten geweest over europeese klanten met een iphone of is dit in het algemeen over amerikaanse klanten.
    anders zou ik zeggen dat de provider ook een groot deel heeft mee te maken

  11. Een sim is enkel een identificatietool, en een geheugenbank. Met ontvangst heeft dit 0,0 te maken. Het enigste dat zou kunnen is een soort kortsluiting bij de geknipte Sims, maar dat is uiteraard een ander soort defekt.
    Voor mij is dit een broodje aap verhaal.

  12. als de hele zijkant van de iphone4 als antenne fungeert kan hij zijn energy om uit te zenden en ontvangen kwijt raken via sim tray en dan via simkaart naar de print(soort aarding/kortsluiting)

    het zijn maar milli wattjes…

  13. Origineel geplaatst door nico
    niet slecht voor een toestelletje van om en bij de 700 eur

    Goh, dit gezeik hebben we nog niet gehoord afgelopen dagen. Mag je wel gelijk hebben dat het belachelijk is dat zo’n dure telefoon niet naar behoren functioneert (bij een selecte groep), maar dit is gewoon gezeik zonder dat je het ding ooit vast hebt gehouden. Koop dan lekker een Samsung Jet van om en bij de 200 euro. Heb je (waarschijnlijk?) geen problemen met het signaal!

  14. Het bijknippen van de microsimkaart?

  15. @kaas:
    Jij hebt er zeker geen kaas van gegeten.
    Die iphones voor NL enz. zijn allang klaar. Alsof nu pas alle iphones in elkaar gezet worden in het oosten en dat ze met een knip van de vingers het hele productieproces aanpassen.

    Daar gaat echt wel een flinke tijd overheen wil er iets aangepast worden in dat proces. Kortom, iedereen aan de gang met duct tape.
    Dat lost altijd alle problemen op, alleen jammer dat je eerst een godsvermogen moet neerleggen voor een telefoon waar je slecht mee belt…

    ps. @Ferry:
    Ik ga daar een apparaatje voor maken, kan je geld mee verdienen ;).

  16. Apple kan zich echt wel heel veel permitteren! De basisfunctie van een (smart)phone van € 739 doet het niet naar behoren… !!!

    Voor mij geen iphone 4! Ik wacht het najaar af en zie wat er dan zoal op de markt komt aan Android en Nokia smartphones.

  17. Zou het een idee zijn, om gewoon een “buitenboord” antenne aan ‘t toestel te plakken?

    uh, ik zeg maar wat… 😉

  18. Men moet eens stoppen met leugens te verkopen gvdm.

    Alle iphones hebben dit probleem al en er zijn ook andere gsm en smartphones die soms hetzelfde voor hebben.

    Je kan dit niet oplossen,punt, dit is hardware matig en niet softwarematig of wat dan ook.

    Ik kom dit wel eens tegen maar dit gebeurt maar zelden en ik men overroept dat probleem die er is enorm vind ik, veel bangmakerij meer niet

    Ik heb alle iphone al in bezit gehad en ze hadden allen hetzelfde voor dat het wel eens durfde gebeuren het signaal effe wegvalt ofzo maar dat gebeurt dus echt niet zoveel.

    Ik heb m’n iphone 4 al en ben tevreden, al de rest laat ik achter me, no probleem hier, ik kan ermee leven en heb er dus maar heel zelden last van.

  19. Origineel geplaatst door et
    Men moet eens stoppen met leugens te verkopen gvdm.Alle iphones hebben dit probleem al en er zijn ook andere gsm en smartphones die soms hetzelfde voor hebben.Je kan dit niet oplossen,punt, dit is hardware matig en niet softwarematig of wat dan ook.Ik kom dit wel eens tegen maar dit gebeurt maar zelden en ik men overroept dat probleem die er is enorm vind ik, veel bangmakerij meer nietIk heb alle iphone al in bezit gehad en ze hadden allen hetzelfde voor dat het wel eens durfde gebeuren het signaal effe wegvalt ofzo maar dat gebeurt dus echt niet zoveel.Ik heb m’n iphone 4 al en ben tevreden, al de rest laat ik achter me, no probleem hier, ik kan ermee leven en heb er dus maar heel zelden last van.

    Helemaal mee eens hier ook een gelukkige iPhone 4 bezitter, gewoon een fantastisch toestel !!!

    Moet wel zeggen dat het jammer is dat het bereik niet is verbeterd ten opzichte van de vorige versies (m.u.v. de 2G).

    *edit* en alle mensen die lopen te schreeuwen over rot toestel etc. en zelf GEEN iphone 4 hebben (lees: 90% van de reacties hier!!!) SHUT UP !

  20. en als ze nu is een plastic inplaats van een metalen strip om de simkaart doen??

  21. Origineel geplaatst door et
    Men moet eens stoppen met leugens te verkopen gvdm.Alle iphones hebben dit probleem al en er zijn ook andere gsm en smartphones die soms hetzelfde voor hebben.Je kan dit niet oplossen,punt, dit is hardware matig en niet softwarematig of wat dan ook.Ik kom dit wel eens tegen maar dit gebeurt maar zelden en ik men overroept dat probleem die er is enorm vind ik, veel bangmakerij meer nietIk heb alle iphone al in bezit gehad en ze hadden allen hetzelfde voor dat het wel eens durfde gebeuren het signaal effe wegvalt ofzo maar dat gebeurt dus echt niet zoveel.Ik heb m’n iphone 4 al en ben tevreden, al de rest laat ik achter me, no probleem hier, ik kan ermee leven en heb er dus maar heel zelden last van.

    lol het antwoord van een al redelijk gehersen spoelde apple fan boy

    jongen je bent niet de enigste die al de iphones heeft gehadbij de eerste ad ik nergens geen last van bij de 2de en 3de idem dito nooit geen last van wegvallend signaal

    en gefeliciteerd dat jij je iphone 4 al hebt maar ff de realiteit onder ogen komen mensen willen een toestel waar hardwarematig of software matig niks mee is
    het is niet omdat het apple is dat men hier maar mee akkoord moet zijn had het een ander product geweest zouden er nog meer mensen kritiek uiten.
    Maar nu omdat het apple is moeten de mensen er maar mee leven

  22. Geinig. Het lijkt wel Microsoft; gewoon een beetje knippen en plakken! 😉

  23. Een hardwarematig probleem blijft bestaan, ondanks de zogenaamde softwareupdate enzo.

    Ik wacht wel op een gemodde variant. Wat heb je aan een telefoon waar je 2 jaar mee moet doen maar niet mee kan bellen!?

  24. Het lijkt me meer een isolatie probleem van de metalen rand, dit kun je verschrikkelijk makkelijk oplossen door de randen te gaan isoleren dmv een dunne epoxihuid oid. Het roestvaste staal behoudt zijn kleur, alleen zal er een dunne ‘plastic’ laag zijn aangebracht.
    Hopelijk wordt dit opgelost bij de volgende batch Iphone 4

  25. @Et
    Ik snap ook niet dat ze ooit auto’s terugroepen.
    Er zijn zat Toyota’s die wel remmen dus al die anderen liegen gewoon.
    Bovendien je hebt toch ook een handrem?
    En alles wat beweegt, is nu eenmaal moeilijk gelijk te stoppen.
    En anders hadden die sukkels gewoon een Opel
    moeten kopen î„‹

  26. Zouden die Bodyguardz skins om de iPhone 4 helpen? Superdunne folie. Ik weet niet of ze er al zijn voor de 4… Heb er al een jaar één om mijn 3G en het zit nog perfect.

  27. LOL! Zie het voor je… een iPhone 4 en dan op het netwerk van T-Mobile! Volgens mij ben je dan niet happy 😛

    Gelukkig kon ik mezelf nog bedwingen met de aanschaf van de iPhone 4. Ik wacht nog rustig even af tot de hardware fouten uit dit toestel zijn gehaald.
    Zelf ben ik een enorme apple fanboy nerd, maar ik wil wel waar voor mijn geld.

    Ok, als je een uitkeringstrekker bent dan kun je dit toestel al wel vast kopen. Je hebt toch niet hoeven werken voor je geld, en je word misschien niet zoveel gebeld.

    Wie gaat er ‘nu’ een iPhone halen van zijn welverdiende centen?

    Wie-o-wie…

    Een gek?

  28. Ik heb helemaal geen probleem met de ontvangst.
    Het grote verschil met mijn 3GS is dat de ontvangst op mijn huidige provider (Mobistar) nu binnnenshuis bijna altijd 100 % is en vroeger was dat behoorlijk slechter.

    Ik heb het toestael op alle manieren vastgehouden en de ontvangst blijft altijd onveranderd.

    Dus aan iedereen : de problemen komen hoogstwaarschijnlijk van de provider.

  29. achja, ik ga hier vanaf dag 1 mijn telefoon halen.
    Eerste wat ik zal doen als ik thuiskom is testen of ik het antenne probleem heb; is dat zo, dan doe ik hem gewoon simpelweg terug en zoek ik mij wel een andere telefoon die dat niet heeft.
    Maar ik ga heus niet 630 euro betalen als ik ook maar in 1% van de gevallen ontvangstproblemen heb.

  30. Simkaart > CRTL-A >Fontsize -2 ?

  31. Als de iPhone 4 in de winkel ligt…..probeer hem dan eerst even uit.

    Bij iCentre mag je alles vantevoren uitproberen…..dus no problem at all !!!

  32. Mijn 3G doet dit ook, kom ik net achter. Maar nooit geen last van gehad, dus dat zal met de iPhone 4 ook wel loslopen. Het is een mediastorm in een glas water.

  33. Hoeveel mensen die klagen hebben een Iphone 4?
    Ik heb hem nu een paar dagen in gebruik en merk er weinig van. Als je echt je best gaat doen krijg je er last van, maar het was me niet opgevallen als het niet zo onder de aandacht was gebracht. Ik vind het allemaal een beetje overdreven en iedereen wordt bang gemaakt. Gewoon gebruiken en evt als je er per ongeluk last van hebt even anders vast houden.
    Probleem opgelost. Verder een prachtig telefoontje.(ja, ook om te bellen)

  34. Als het nou wel werkt… Kunstof sim-trays, plok! Klaar! 😀

  35. @et:

    Hai hai..beetje fanboy aan het spelen?
    Ik heb een 3G en heb hier geen last van..totaal niet. Heb dat ding nu al aan alle kanten helemaal dichtgehouden met mijn handpalmen, vingers..links, rechts etc. en verlies totaal geen streepje op mijn 3G. Maak je niet zo druk man..jij vind het prima..mooi toch.

  36. Jongens, chill.

    Jullie denken toch niet dat Apple een toestel uitbrengt zonder deze uitgebreid te testen? Wacht nou eens even af met mompelen en conclusies trekken. Er is nog niks bekend van Stevie.

  37. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Jovana — Best mogelijk, maar waarom hebben mensen in Nederlandse filmpjes er ook last van?

    Waar hebben ze last van dan? Dat er 2 ipv 5 streepjes te zien zijn? Verbinding valt echt niet weg, ook met 1 streepje blijft het werken!

  38. @MELViNOS:

    Moeilijk hè, kritiek op Apple?

  39. Ik wil niet lullig doen hoor, maar als de iPhone 4 40 euro duurder was bumper dingetje zou iedereen tevreden zijn, maar 30 euro los neertellen is teveel gevraagt?

  40. @Rowin:
    Of plakband helpt weet ik nu niet direct. Wat ik wel heb ervaren met een 3G en Gs is dat als je de kunststof simtray vervangt door een van RVS er direct verstoringen optreden in de kwaliteit van de verbindingen.

  41. @MELViNOS: ik heb momenteel een samsung jet en die heeft ook signaalproblemen als je de bovenkant afdekt. Ben alsnog van plan een iPhone 4 te kopen.

  42. @Mick Ha nog beter. Als ik jou was zou ik zeker een iPhone 4 nemen. Als ik mijn 3GS met de Jet vergelijk weet ik meteen weer waarom ik zo blij ben met m’n iPhone. Jammer van die (op te lossen) problemen van de 4, maar voor de rest is ie 100x beter dan zo’n Samsung.

  43. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Petestorms — Ik heb folies besteld (bij ZAGG en Bodyguardz), moeten beide uit de VS komen dus ben benieuwd hoe snel ze er zijn. Maar alleen de Full Body-versie heeft zin, want bij de normale versie krijg je een folie voor het glas aan de voor- en achterkant en niet voor de metalen rand.

    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Petestorms — Ik heb folies besteld (bij ZAGG en Bodyguardz), moeten beide uit de VS komen dus ben benieuwd hoe snel ze er zijn. Maar alleen de Full Body-versie heeft zin, want bij de normale versie krijg je een folie voor het glas aan de voor- en achterkant en niet voor de metalen rand.

    Hmm heb je toevallig 1tje extra besteld een full body van zag ? Dan neem ik hem graag van je over 😉

  44. Origineel geplaatst door Iphonefan
    als de hele zijkant van de iphone4 als antenne fungeert kan hij zijn energy om uit te zenden en ontvangen kwijt raken via sim tray en dan via simkaart naar de print(soort aarding/kortsluiting)het zijn maar milli wattjes…

    Het vermogen van een telefoon zeker op UMTS of 3G is wel iets meer dan een paar miliwatt.
    Dit zendvermogen kan al gauw een paar Watt bedragen.
    Omdat we hier over het ontvangst bereik praten en niet over het zend bereik is dit eigenlijk niet het probleem.
    Het is heel normaal dat als je van een ontvanger de antenne aanraakt dit de ontvangst verstoord.
    Je beinvloed hier mee de impedantie en dus het optimale ontvangst en zend bereik.
    Ook Nokia heeft in het verleden telefoons gehad die veel minder ontvangst hadden als je de telefoon normaal vasthield.
    Ik heb dit probleem gehad met de N82 waarbij de antenne onderin het toestel geplaatst zit.
    Je moet dus eigenlijk de antenne plaatsen waar men tijdens het bellen zo min mogelijk deze impedantie verstoord.
    Het liefst dus ergens boven in het toestel.
    Dit gaan ze softwarematig dus nooit voor de 100% oplossen.

  45. Toch bizar dat ze na zolang productieproces, met zoveel knappe koppen niet eerder dit probleem hebben ontdekken. Dit gaat nog een groot probleem worden.

  46. Ik heb dit antenne gedoe op mijn KPN/3GS getest en deze heeft hetzelfde probleem. Als ik op ons terras zit heb ik Full 3G ontvangst. Als ik de iphone links onder beet heb tussen mijn duim en vingers dan zie ik in 30 seconden 3G signaal wegvallen en de signaalstreepjes tot 1 reduceren. Pak ik de iPhone bovenin vast dan komt heb ik binnen 30 seconden weer Full 3G signaal.

  47. @Jaap: Idem met de 3G: onderste helft aan voor en achterkant afdekken en je hebt na een paar secondes al een streepje minder.

    Zou het in de VS ernstiger zijn omdat de telefoons daar op een andere band werken?

  48. Ik had zelf geen last van wegvallende gesprekken omdat ik de telefoon sowieso al anders vasthield (Vodafone) Maar zag wel als ik de telefoon links onder beetpakte het aantal balkjes ontvangststerkte teruglopen. Dit laatste kan ik niet meer reproduceren sinds ik de contactjes heb afgeplakt.

  49. Dit is NIET waar.

    De ‘onderkant’ (‘binnenkant’, hoe je ‘t wilt noemen, iig ‘t deel dat in contact komt met de SIM) maakt inderdaad contact met sommige SIM’s. Om precies te zijn, de ground en power contact pads. Die kortsluiten maakt dat je SIM ‘t gewoon niet doet.

    En om die reden is dat deel van de SIM tray voorzien van een isolerend laagje.

  50. @Petestorms – Ik heb folies besteld (bij ZAGG en Bodyguardz), moeten beide uit de VS komen dus ben benieuwd hoe snel ze er zijn. Maar alleen de Full Body-versie heeft zin, want bij de normale versie krijg je een folie voor het glas aan de voor- en achterkant en niet voor de metalen rand.

  51. @Jovana – Best mogelijk, maar waarom hebben mensen in Nederlandse filmpjes er ook last van?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.