Reacties voor: Algoritme iTunes Gift Cards gehackt: codes voor dumpprijzen

Chinese hackers zijn erin geslaagd om de codes voor iTunes Gift Cards te kraken. Ze maken daarbij gebruik van keygenerators en verkopen de $200 kadobonnen voor slechts $2,60.

Reacties: 70 reacties

  1. waar kun je deze kopen 😛 ?

  2. Toppic; echt zielig. Gewoon betalen en niet zeuren. Je help Apple er mee en we krijgen nieuwe spullen er voor terug.

    Offtopic; gonny, al gelezen via cydia dat de cydia store een attack doet op je iPhone? ik las het net toen ik cydia opende

  3. okej duidelijk verhaal, kun je wel vertellen waar je deze kunt kopen of is dat ook niet toegestaan ;)?

  4. Apple kan toch gewoon het systeem alsnog per direct stopzetten. Dan de gebruikers vragen hun inmiddels aangeschafte Gift-Cards op te sturen -zo mogelijk met bon ofzo- en dan een nieuw tegoed verstrekken. Evt. met een extraatje voor de moeite….

  5. Origineel geplaatst door daaf85
    okej duidelijk verhaal, kun je wel vertellen waar je deze kunt kopen of is dat ook niet toegestaan ;)?

    Nee ook dat is niet toegestaan en ook ik ben streng als ik het zie gebeuren dat dit wel wordt gemeld. Betaal gewoon wat je moet betalen.

  6. De kredietcrisis heeft gevolgen tot in het verre Oosten.
    Waar lag de oorzaak ook weer…?

  7. Origineel geplaatst door Michael
    Origineel geplaatst door daaf85okej duidelijk verhaal, kun je wel vertellen waar je deze kunt kopen of is dat ook niet toegestaan ;)?Nee ook dat is niet toegestaan en ook ik ben streng als ik het zie gebeuren dat dit wel wordt gemeld. Betaal gewoon wat je moet betalen.

    Aangezien ik niet de enige zal zijn die deze vragen gaat stellen is het duidelijk om daar opheldering over te hebben.
    En succes met streng toekijken ;).Daarnaast kijk ik zelf wat ik waar voor betaal.

    Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    Nee, dat is uiteraard ook niet toegestaan.

    Okej ;), bedankt voor de reactie.

  8. Niet bij Apple in ieder geval Maar is wel de dupe

  9. Daar gaat de handel van een aantal mensen,die gift cards werden verkocht voor 70 euro,op diverse plekken…nu snap ik waarom zo “goedkoop”

  10. Haha Apple geowned 😛
    Lekker systeem heb je als met een algoritme gewoon wat codes kunt kweken. Als je een minuut langer steekt in de beveiliging krijg je dit gezeik niet. Gewoon elke code verifieren met een betalingsnummer lijkt me?
    Naja wel koning als je achter het algoritme kunt komen.

  11. De oorzaak van die krediet crisis, ligt niet helemaal bij de burgers, wat de overheid ons wilt laten geloven.

    De huisprijzen zijn gewoon onbetaalbaar voor de meeste mensen, dat de leningen fors toenemen. De euro is gewoon 2 keer duurder dan de gulden..

  12. Interessante reactie op een andere blog:

    “Goede kans dat de gift certificates gewoon met gestolen Credit Cards zijn aangeschaft, ipv. een regelechte algoritme aanval.

    In China zijn Verified Business Paypal accounts verkrijgbaar á €2-100 per stuk (Saldo’s van €1000-10000+ op de accounts). Niet te zwijgen over de Visa’s en Mastercards voor één euro.”

    Ik link de blog hier niet, want daar staat hoe je eraan komt. Ik zeg wel voor de zekerheid ff m’n Paypal op…

  13. Crisis of niet is totaal irrelevant. Dit is ronduit diefstal. Kopers zijn helers en wat mij betreft hard aanpakken.

  14. Origineel geplaatst door Nils
    Toppic; echt zielig. Gewoon betalen en niet zeuren. Je help Apple er mee en we krijgen nieuwe spullen er voor terug. Offtopic; gonny, al gelezen via cydia dat de cydia store een attack doet op je iPhone? ik las het net toen ik cydia opende

    niet DE cydia store doet een attack, maar cydiastore.com doet een phising attack…big difference

  15. Origineel geplaatst door StaticX
    Origineel geplaatst door NilsToppic; echt zielig. Gewoon betalen en niet zeuren. Je help Apple er mee en we krijgen nieuwe spullen er voor terug. Offtopic; gonny, al gelezen via cydia dat de cydia store een attack doet op je iPhone? ik las het net toen ik cydia opendeniet DE cydia store doet een attack, maar cydiastore.com doet een phising attack…big difference

    Ik lees het net… Wat is er precies aan de hand?

  16. Hier is een theorie:

    Apple heeft het laten gebeuren en voort laten duren. Welke reden? nou om heel veel iphones te kunnen verkopen in China natuurlijk.

    Het is ver gezocht ik weet het maar het zou wel meer geld kunnen genereren want van giftcards moeten ze geld afstaan aan artiesten en ontwikkelaars.
    En laten we eerlijk wezen als mensen een 200 dollar giftcard voor een paar euro kopen zijn ze ook in staat om muziek zonder giftcard te vinden.

    Apple verliest hier geen dubbeltje mee op den duur.
    Zeker als ze kunnen achterhalen welke producten gekocht zijn met illegaal verkregen cards dan vraag ik me af of ze ook royalties af gaan dragen over die producten.

    Maar het blijft een theorie

  17. En mocht je de site toch vinden na een paar minuten googlen heb je er dus alsnog niks aan tenzij je spontaan chinees hebt leren lezen…

  18. En zo is de kredietcrises dus ontstaan. 😉

  19. Origineel geplaatst door Rawish
    Goede kans dat de gift certificates gewoon met gestolen Credit Cards zijn aangeschaft, ipv. een regelechte algoritme aanval.

    Test
    *** nam de proef op de som en contacteerde enkele Chinese verkopers via ***. We ondervonden dat het heel simpel is om voor een fractie van de eigenlijke waarde, werkende iTunes-waardebonnen te kopen.

    Een account aanmaken op *** is simpel met behulp van Google Translate. Eenmaal aangemeld zoeken we op ‘iTunes’, we beginnen een chatsessie met een van de verkopers. Na een aantal mislukte pogingen kwamen we terecht bij een Chinese ondernemer die verzocht het gesprek via MSN Messenger verder te zetten.

    We spraken af $25 via PayPal over te maken. Enkele minuten later kregen we een code teruggestuurd. Toen bleek dat deze code alleen geldig was in de Amerikaanse iTunes winkel reageerde de Chinees oplossingsgericht: “I can help you Register an American account”. Na een paar minuten verschenen accountgegevens in het MSN scherm mét $100 op de balans. Muziek aanschaffen was daarna zeer simpel.

  20. Ik uhhh download zo al een poosje mijn muziek kuch :$

    Goed zoeken op de wel bekende .tor’s en je vind de keyer zo, wel ff chinees leren en je zit voor een dubbeltje op de eerste rij…..

  21. lekker voor Apple zat laatst met een kaart die het niet deed. 100$ weggegooid geld.
    Ik kreeg mijn geld ook niet terug.

  22. Zo hee, die zijn goed… met Itunes codes!!

    Dit gaat een flinke rel worden. Je staat er niet bij stil, maar dit soort dingen kunnen gebeuren. ik voorzie ook nog wel een hack in de store zelf waardoor je alles gratis kan downloaden.

    Ben erg benieuwd hoe Apple dit gaat oplossen!!

  23. een code kan vast maar 1 keer gebruikt worden, dit dupeert niet alleen Apple maar ook de mensen die legaal een code kopen die al illegaal gebruikt blijkt te zijn.

  24. @Marco:

    Nee het is een key generator die verbinding maakt met de itunes store, dus de code word echt gegenereerd, en dus ook 1 keer uit gegeven

  25. Geniaal, je bent chinees, je hebt tijd over, wat doe je? 😀

  26. Zo, geef mij ook zn code (:

  27. @iMario:
    Ik weet het niet precies maar ik keek op me pc en kreeg allemaal zooi binnen 🙁

  28. Uiteindelijk verdienen artiesten al een tijdje niet meer hun grote bedragen door de verkoop van hun media, maar door concerten, gadgets etc…

    Maar weliswaar wordt er maar weer eens misbruik gemaakt van technologie om te bedriegen… Toi toi voor de mensen die er gebruik van maken, maar er zijn andere oplossingen…

    Maar ik vraag me af wat het probleem is met die paypal accounts? Zijn deze achterhaald? Is het beter om ze toch maar op te zeggen, of ben je als gewone burger wel nog in de veilige zone?

  29. Wat is er in de itunes store te krijgen dat ik niet gratis kan downloaden dan? Muziek? Films? Apps?
    Kijk als ik nou iphones/pods met die certificaten zou kunnen kopen…
    Wel nieuws: de touch2g hack is uit (welcome to the family ;))

  30. Ik zie het probleem inderdaad ook niet direct. Ben het helemaal met Peter eens. Gewoon de encryptie veranderen en mensen de oude legale kaarten laten opsturen of in de winkel laten omruilen. Desnoods met $5 extra tegoed voor de moeite.

  31. Origineel geplaatst door Frank
    Ik zie het probleem inderdaad ook niet direct. Ben het helemaal met Peter eens. Gewoon de encryptie veranderen en mensen de oude legale kaarten laten opsturen of in de winkel laten omruilen. Desnoods met $5 extra tegoed voor de moeite.

    Denk dat je daar niet echt vrienden mee maakt, Frank.

  32. Psychologisch snap ik er niets van. Wie koopt nou zo’n “half-legale” kaart? Het is net zoiets als grijs rijden in de tram. “Half betaald”. Als je dan toch wilt sjoemelen, download het dan “gratis” via alle beschikbare kanalen. Werkelijk… :-S Dit heeft overigens economisch gezien niets met de kredietcrisis te maken. Dit is gewoon zwendel.

  33. Bij Dixons hangen die kaartjes met bossen aan een rekje, onbeveiligd. Dat kunnen ze doen omdat ze eerst langs de scanner moeten om geactiveerd te worden. Anders heb je er nog niets aan namelijk.
    Dat die Chinezen werkende codes kunnen maken geloof ik wel, maar hoe activeren ze die daarna dan?

  34. @Frank:

    Haha, enig idee hoe zo’n ‘operatie’ eruit komt te zien? Nee, gaat hem niet worden. Apple is gewoon machteloos zoals het artikel dat ook beschrijft.

  35. @deboer:

    Als ze die kaarten scannen bij een winkelier, dan halen ze dat nummer als het ware door een database met goedgekeurde nummers. Die database bevat waarschijnlijk opvolgende nummers per per land. Je hebt het dan over miljoenen nummers waarschijnlijk. Als jij als zwendelaar dan die volgorde/telling kan kraken.. Wellicht is hier het legaal kopen van een aantal originele kaarten aan vooraf gegaan en hebben ze zo het een en ander gekraakt..

  36. Eerder werd ook aangegeven dat het om het witwassen van geld ging door Chinese bedrijven. Doordat die met zwart geld iTunes gift cards kochten en voor minder verkochten kregen zij wit geld binnen (hetzij minder dan ze zwart hadden uitgegeven), maar daar kunnen ze wat mee (en Apple kreeg gewoon de volle $ 200).

  37. Toch jammer dat dit nu weer gebeurt. Uit eindelijk is de enige achterliggende gedachten hiervan hebzucht. En waarschijnlijk wordt dit tegoed alleen gebruikt om muziek en apps te kppen waar men na een week toch niet meer naar kijkt.

  38. Zo jammer dat, juist terwijl je denkt dat je bij Iphoneclub zuiver te maken hebt met zielsverwanten, er toch weer eikels bij blijken te zitten die niet met hun poten van andersmans spullen kunnen blijven. Muziek illegaal downloaden is stelen! Ik word letterlijk misselijk van reacties als die van daaf85 en Annoniem. Bah!
    Als je geen geld hebt voor benzine koop je toch ook geen Porche!?

  39. Sorry, was even te misselijk om Porsche goed te spellen….

  40. heb via itunes wel eens zo’n 60euro kaarten gekocht en dacht eerlijk waar dat daar niks illegaals aan was….hoe naief bedenk ik nu….

  41. Denk is even na… dit is STELEN. Wordt af en toe zo moe van mensen die alles maar downloaden en downloaden.. als je iets wilt hebben BETAAL je er voor. Als je het geld niet hebt; moet je sparen of het niet kopen. En niet voor een dubbeltje op de eerste rang proberen te zitten.. dat is ook weer zo iets typisch Nederlands..

    Als je van een bepaalde artiest / muziek houd, dan ben je toch ook gewoon bereid er voor te betalen? Waar moet die artiest dan anders van leven?

  42. Ik denk niet dat dit een goede ontwikkeling is. Die chinese copycats jatten en breken alles wat er te vinden is zonder ook maar 1 cent aan royalties oid te betalen. Die lui lappen alle internationale verdragen aan hun laars en verzieken de gehele westerse maatschappij. Geloof nou niet dat de chinese regering hier ook maar iets aan gaat doen, die is allang blij dat er weer geld het land in stroomt. Komt de Chinese economie weer beter uit de verf ten koste van de westerse maatschappij. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je die gasten geld geeft want uiteindelijk ben je er zelf de dupe van.

    veel plezier ermee…

  43. Het word me wel moeilijk gemaakt om legaal m’n ding te doen dan. Ik wil in de US store omdat daar content in zit die niet in de NL store is. Toen de op eBay de gift cards zag vond ik het al vreemd en heb ik Apple gebeld. Die gaf aan nergens iets van af te weten en dat het dus waarschijnlijk wel OK was.

    Tsja… beetje jammer allemaal.

  44. Een beetje vreemd dat apple dit niet van te voren heeft bedacht. Het is idd een kleine moeite om het extra te beveiligen en dan had je dit niet gehad.
    Tuurlijk blijven er mensen die spellen, apps en gift cards kraken als ze daar de kans voor krijgen. Alles om niet te hoeven betalen. Is gewoon hebzucht. Koop het maar gewoon officieel, geeft hopelijk alleen maar een beter gevoel ;).

  45. Dit is illegaal (heling), terwijl downloaden van films en muziek in NL vanaf nieuwsgroepen wel legaal is!
    De keuze lijkt me duidelijk…

  46. @Johan: inderdaad als je toch gratis muziek en films wilt binnenhalen doe het dan gewoon via nieuwsgroepen ofzo.

  47. Dit dacht ik al! Sinds Steve Jobs weg is gaat het mis bij Apple. Chinezen kraken itunes kaarten, cydia opent een shop, applicaties worden niet goed meer gecheckt, de Imacs zijn te duur voor wat je krijgt en U2 loopt weg.

    Steve Jobs kom terug!

  48. Ik zou het niet kopen, alleen al om Apple geen kwaad aan te doen…

  49. Het zou toch minstens moeten opvallen dat de daadwerkelijke inkomsten uit Gift Cards afwijkt van wat er in de store aan Gift Cards wordt geactiveerd?

  50. @tom:

    Uiteindelijk denk ik dan waarom hier in het westen drie tot vier maal meer te betalen dan dat je voor een product in china betaald, als dan toch op beiden: made in china of made in japan staat… De staat verdient er zo dubbel aan, aankopen aan goedkope prijs, de winstmarge wat verhogen en nog een flinke duit belastingen erbij… en dan spreken we nog niet over invoerrechten etc… Koop toch wel graag iets bij aziaatjes, misschien goedkoop en niet eerlijk, maar wie is het wel hé…

  51. Origineel geplaatst door Rawish
    En mocht je de site toch vinden na een paar minuten googlen heb je er dus alsnog niks aan tenzij je spontaan chinees hebt leren lezen…

    Of een chinees lief hebt? 😀

  52. Het is mij gelukt om voor een dumprijs een itunes card te kopen!!!! awsome!

  53. Jongens het is mij gelukt, na lang praten met de chinees
    heb ik voor 11 euro 200USD opmijn US account staan.

  54. Origineel geplaatst door dude123
    Jongens het is mij gelukt, na lang praten met de chinees
    heb ik voor 11 euro 200USD opmijn US account staan.

    Wow, heel fier zeker?
    Ik vraag me af of er gelovigen dit kopen?
    Ooit als is gehoord van de 10 geboden?
    7) Vlucht het stelen en bedriegen?

    Dit vind ik persoonlijk erger dan gewoon muziek downloaden via torrents, P2P programma’s, ..
    Hier lijdt zowel apple als de artiesten onder..

    Stelen is zo gemakkelijk geworden sinds de opkomst van het internet, het kan, dus waarom niet doen is het motto van vele mensen..

    We leven in een zieke maatschappij..

  55. Christophe, je snapt het niet. Iets wegnemen is NIET hetzelfde als iets verdubbelen.

  56. @terrentlao

    Het is hier zeker veel duurder, maar heb je je loonstrook wel es naast die van chinees gelegd?
    Ik hou zelf ook van goedkope spullen en bestel ook uit us, maar hiermee maak je de industrie kapot.

  57. Heb je voor die codes eigenlijk een US account nodig voor de iTunes store?

  58. Moet je ook niet verbaast kijken als er volgende maand een paar duizend euro van je paypal of visa (waarmee je je illegale itunes gift card hebt betaald) is verbruikt door een ander.

  59. @rutger
    Leg uit dan?

    Origineel geplaatst door Rutger
    Iets wegnemen is NIET hetzelfde als iets verdubbelen.

    ik zie zelfs het verband niet tussen deze uitspraak en dit artikel?

  60. Ik voel eigenlijk ook wel een beetje mee met de diefjes. Gelukkig verdien ik zoveel dat ik niet hoef te stelen, maar als ik toch ook een Iphone had zonder iets erop om mee te pronken zou ik misschien ook wel dingen verzinnen om mijn steelgedrag te rechtvaardigen. Nood breekt wet, nietwaar? Je hebt gelijk, Rutger! Go, daaf85!
    Robin Hoods van 2009!

  61. als ik zoiets lees kan ik het toch weer niet laten om het eens uit te testen 🙂

  62. Origineel geplaatst door Christophe
    @rutger
    Leg uit dan?
    ik zie zelfs het verband niet tussen deze uitspraak en dit artikel?

    Het is precies wat ik zeg, iets illegaal downloaden is iets VERDUBBELEN. iets stelen is iets VERPLAATSEN. Copy Paste en Cut Paste zijn toch ook niet hetzelfde :)?

  63. @iedereen: een jailbreak, niet officieel aangeschafte Iphones bij T-mobile, unlocken, het installeren van Cydia etc zijn volgens Apple en andere partijen ook niet legaal (check de gebruiksovereenkomsten maar eens). Apple, T-mobile en ontwikkelaars voor de App store lopen hierdoor veel inkomsten mis.

    Hierover hoor je niemand…… Denk hier maar eens goed over na!!

    Wat mag wel en wat kan niet door de beugel? Een wijze man schreef ooit:
    “Ik ken het goed slechts uit het kwaad”

    @iphoneclub: ik weet dat jullie uit goede bedoeling en nieuwswaarde aandacht besteden aan een onderwerp zoals deze, maar mijn inziens is het soms beter bepaalde nieuwtjes links te laten liggen en discussie en nieuwsgierigheid hierover te voorkomen. En in het bijzonder die onderwerpen waar bezoekers in de verleiding raken, en riskeren om via jullie forum een ip-ban aan hun broek te krijgen.

    Misschien moeten jullie als Iphoneclub bij plaatsing van deze berichten “een stempel” in het leven roepen als: dit kan niet door de beugel.

  64. Ja maar jongens, wat gebeurt er nu allemaal!? We hebben toch allemaal ouders gehad die, als het goed is, ons vertelden wat wel en wat niet door de beugel kon!? Bij artikelen in de krant staat toch ook niet een “stempel” met “dit kan niet door de beugel”?. De verbazing blijft maar stijgen…

  65. @Inick: Klopt! En je hebt helemaal gelijk. Als het goed is zijn we allen oud en wijs genoeg ;-)) Wat betreft de vergelijking met een krant: die heeft geen forum, of de mogelijkheid van 1 op 1 reageren op artikelen…
    Het punt dat ik wilde maken, ging over het feit dat de Iphoneclub niet wil dat er over bepaalde details betreffende de giftcard wordt gesproken op het forum.
    Door het plaatsen van zo’n item, maak je mensen nieuwsgierig en kunnen sommigen de verleiding niet weerstaan.

    Dan moet je de mogelijkheid uitsluiten van reageren, want waar rook is, is vuur!

  66. Zo koop je op ebay ook voor veel minder geld dan wat 12 maanden xbox live kost een redeem code ( Werkte, heb nu nog steeds xbox live )

  67. Origineel geplaatst door Christophe
    Origineel geplaatst door dude123Jongens het is mij gelukt, na lang praten met de chineesheb ik voor 11 euro 200USD opmijn US account staan.Wow, heel fier zeker?Ik vraag me af of er gelovigen dit kopen?Ooit als is gehoord van de 10 geboden?7) Vlucht het stelen en bedriegen?Dit vind ik persoonlijk erger dan gewoon muziek downloaden via torrents, P2P programma’s, ..Hier lijdt zowel apple als de artiesten onder..Stelen is zo gemakkelijk geworden sinds de opkomst van het internet, het kan, dus waarom niet doen is het motto van vele mensen.. We leven in een zieke maatschappij..

    Nou als jij dat stelen noemt, kijk dan hier naar https://www.iculture.nl/25584/lachen-mag-niet-in-de-iphone-fabriek/

  68. zelf vind ik het wel een uitkomst enz. heb self ook een gejailbreakte iPod Touch 8gb
    maar vind wel dat het soms wat uit de hand loopt

    als de smerissen zouden zien wat ik deed op internet zou ik meteen een hevige crimineel voor hun zijn 😉
    R4 voor de ds, gejailbreakte ipod, 2 illegale windows vista, illegaal cd-albums downloaden hoort er ook allemaal bij, maar wat ik echt te ver vind gaan is dat mensen tweehonderd van die r4’s of gejailbreakte ipods gaan doorverkopen :@ daar word ik tog echt gek van

    ___________
    be clever, start e-baying 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.