Algoritme iTunes Gift Cards gehackt: codes voor dumpprijzen

· Gonny van der Zwaag

iTunes Gift CardChinese hackers zijn erin geslaagd om de codes voor iTunes Gift Cards te kraken. Ze maken daarbij gebruik van keygenerators en verkopen de $200 kadobonnen voor slechts $2,60. Apple zit nu met een probleem: ze kunnen de formule waarmee ze de codes voor de kadobonnen genereren veranderen, maar dat kan niet omdat er ook nog een hoop legale Gift Cards in omloop zijn.

Mensen die in zo’n Gift Card in de kast hebben liggen, gaan die misschien pas over een paar maanden inwisselen. De hack schijnt al een paar maanden oud te zijn.

Het gaat Apple een hoop geld kosten als blijkt dat de Chinezen al maandenlang gratis muziek en applicaties installeren, terwijl de muzieklabels en iPhone-ontwikkelaars wel gewoon verwachten te worden betaald. Volgens de blog Outdustry is de markt al overspoeld met nep-tegeoedbonnen en zijn er duizenden online te koop. Zes maanden geleden kostte zo’n $200 iTunes Gift Card nog 320 RMB ($47) maar nu wordt er nog maar 18 RMB ($2,60) voor betaald.

itunes gift card

Meer info: Outdustry

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.