Reacties voor: AirServer streamt muziek en films tussen iOS en Mac (jailbreak)

Met AirServer kun je multimedia-content streamen van iPhone naar Mac en tussen iOS-apparaten. De apparaten moeten zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevinden. Muziek, films en foto's worden ondersteund.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. voor iedereen die van een iOS of een airtunes compatibel apparaat naar een Mac (media server) wil streamen zonder jailbreak. http://bananatv.net
    Werkt goed!

  2. Ik heb geen Mac LAME

  3. @HTC: Jammer dan, ff ter info: de maker van de iPhone, is tevens de maker van de Mac 😉

  4. Of gewoon voor €2,39 StreamToMe kopen. Dan kan je dit allemaal ook, maar ook over 3G, en zonder jailbreak. Je mac werkt dan als server om de boel te converteren, ongeacht uit welk formaat. Het werkt snel, en goede kwaliteit. Werkt ook tussen macs, en tussen iOS devices.

    Nutteloze app imho..

  5. “Air Video” in de app store werkt super, en het kan zelfs je films (MKV, AVI etc…) over het 3G netwerk streamen.
    So no need to jailbreak !

  6. @Jasper: @ThaMan: Er is een verschil tussen streamen via netwerk of internet (streamtome en AirVideo en veel meer) en streamen via AirPlay. Jullie suggesties zijn geen alternatief voor Airserver.

  7. Sander: En toch doet Air Video hetzelfde wat Airserver doet, ik zie er geen verschil in. En blijkbaar is die Bananatv zoals boven beschreven nog net ietsje beter.

  8. @ThaMan: Kan jij met Air Video vanaf een iPad muziek of een film streamen naar een andere iPhone of iPad? Nee dat kan niet. Maar wel als je een iOS device hebt met JB en Airserver.

  9. Woot, ik wacht al zo lang op een app waardoor mijn ios een full airplay receiver wordt.
    Zit voorlopig met een kleine hack waardoor mijn iphone altijd als airplay (enkel geluid dan nog) toestel wordt gezien dus ook als ik het niet wil.

  10. @Sander: StreamToMe kan vanaf Macs of PC’s naar iOS devices streamen, ook via WiFi.

    Ik zie dus niet waarvoor je een jailbreak nodig hebt en dit programma zijn geld waard zou zijn of iets toevoegt.

  11. @Jasper: Jasper. Ik weet dat je dat kan met Streamtome. Ik gebruik het zelf ook! Superapp. Alleen als je Vanuit streamtome het muzieksignaal naar een andere iPhone zou willen streamen die bijvoorbeeld op een speakerset in je slaapkamer aangesloten zit dan kan je Airserver gebruiken. De een vult de ander aan. Maar het zijn twee apps met twee verschillende functies. Apple staat geen apps in de iOS AppStore toe die deze functie ondersteunen. Het feit dat het kan komt omdat onlangs de airport express (airtunes gekraakt is) hier maakt bananatv ook gebruik van.

  12. Super app! Ik gebruikt ‘t alleen om de muziek vanaf mijn MBP naar mijn verterker te sturen! Heb AirPlay ook eens geprobeert: waardeloos!

  13. Tjeemig @Jasper, leer toch aub eens lezen.
    Het gaat niet alleen over van Mac/pc naar iPhone, maar ook van iPhone naar iPad , iPad naar iPhone , iPhone naar iPhone , iPad naar iPad , iPad naar atv, iPhone naar atv en ja ook van Mac/ pc naar iPad en iPhone.
    Heb je het nu begrepen?

  14. http://ericasadun.com

    gratis airplay of stream!

  15. Wel grappig op zich alleen het echt praktische nut ontgaat me nog een beetje. Een film staat toch meestal op je harde schijf of NAS dus eigenlijk komt het niet voor dat ik van iOS naar iOS device wil streamen. Voor muziek kan je gewoon thuisdeling inschakelen. Misschien wel handig om foto’s te laten zien met je iPad op tv en dan de iPhone als afstandsbediening. Dan is je iPad eigenlijk een veredelde AppleTV geworden.

  16. @vincent: bananatv is de commerciële opvolger van Erica sadun. De apps op die site werken niet meer of niet goed meer.

  17. Jammer dat dit artikel niet door iemand is nagekeken voor het is gepost. Het is niet echt netjes geschreven.

    Maar de app is zeker een goed idee en zal zoals alle geniale uitvindingen van de jailbreak-community wel in de komende major release van de firmware te vinden zijn (misschien iOS 6?). De prijs is alleen wat hoog naar mijn idee.

  18. Even een andere invalshoek, dit is toch vanaf IOS5 helemaal niet meer nodig? Als je gebruik maakt van de icloud option? dan worden alle foto’s en video’s toch binnen een paar seconden gesynct? Reden te meer om maar niet te jailbreaken?

  19. Origineel geplaatst door WvB22
    …Dan is je iPad eigenlijk een veredelde AppleTV geworden.

    Geen veredelde, maar een versimpelde….

  20. Ik heb gelukkig nog nooit het probleem gehad dat ik een filmpje van mijn iPhone wou streamen naar mijn iPad… In dit soort gevallen is het bron bestand op mijn PC te vinden en werkt air video prima. Sterker nog ik zou niet eens weten wanneer ik ooit iets zou moeten streamen van mij iPhone naar iPad of vice versa…
    Alleen de foto optie lijkt me wel handig…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.