AirServer streamt muziek en films tussen iOS en Mac (jailbreak)

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

airserver-cydiaWe hebben al eens eerder over AirServer geschreven, toen het een desktopapplicatie was. Nu is de app ook in Cydia te vinden. Met AirServer kun je content vanaf je computer naar je iOS-apparaten streamen, maar ook tussen iOS-apparaten onderling. Handig als je in bed ligt en een filmpje op je iPad wilt kijken. Je hebt een Mac met iTunes 10.2 en een iPhone of ander iOS-apparaat met firmware 4.2.1 of hoger nodig. Alle apparaten moeten zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevinden. Wil je tussen iOS-apparaten streamen, dan kun je dat meteen doen na installatie van de app.

Ze moeten zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevinden. Je opent de app op beide iOS-apparaat waarmee je wilt streamen en waarop je wilt ontvangen. Je drukt op het AirPlay-icoon, selecteert het andere apparaat en je kunt meteen beginnen met het streamen van video’s of muziek. Ook het streamen van foto’s is mogelijk. Wil je streamen vanaf de Mac, dan heb je daarvoor iTunes nodig, waarbij je op het AirPlay-icoontje rechtsonder klikt. De iOS-apparaten zullen als beschikbare luidsprekers in het lijstje verschijnen. Kies je iPhone of een ander iOS-apparaat en druk in iTunes op de knop Play. Je hebt geen AirPort Express of Apple TV nodig. Tijdens het streamen kun je gewoon andere apps gebruiken; alleen bij het kijken van video’s stopt het streamen. Op beide apparaten kun je het volume instellen, de streaming verbinding is snel en de audiokwaliteit is behoorlijk goed. Meer info op Airserverapp.com.

AirServer is gemaakt door Pratik Kumar en verkrijgbaar via de BigBoss-repo voor $4.99.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.