AirPod verloren? Dan betaal je €75 per stuk

· Benjamin Kuijten

We wisten al welk bedrag Apple in rekening bracht voor het vervangen van de AirPods-batterij, maar Apple heeft nu ook Nederlandse prijzen bekendgemaakt voor een verloren AirPod. Als je een AirPod verliest, bijvoorbeeld tijdens het dragen, dan moet je bij Apple €75 voor een nieuw exemplaar betalen. Als je ze allebei verloren bent, maar nog wel de oplaadcase hebt, betaal je dus €150.

Apple AirPods review

Verloren AirPod kost €75

In december maakte Apple al Nederlandse prijzen bekend van de vervanging van een batterijtje in de AirPods. Dit kost €55 per batterij, €67,10 inclusief verzending. Voor Amerika was al duidelijk wat je bij Apple kwijt bent als je een AirPod verliest, maar de Nederlandse prijs was daarvoor nog niet bekend. De Apple-support pagina is nu bijgewerkt en toont ook Nederlandse prijzen.

Als je een AirPod kwijtraakt, betaal je dus €75 per stuk. Ben je beide oordopjes verloren maar heb je de oplaadcase nog wel, dan is het dus verstandiger om een complete set nieuwe AirPods te kopen. Voor €29 extra krijg je dan ook een nieuwe oplaadcase. Aangezien je de AirPods in elke oplaadcase kunt opladen, is dit een betere deal dan twee losse AirPods van €75 per stuk. Bovendien betaal je ook nog €75 per stuk voor een reparatie aan de AirPods buiten de garantie om. Let er nog wel op dat er bij alle bedragen €12,10 aan eventuele verzending bij komt.

BEKIJK OOK
15-12-2016 · Gaat de batterij van de AirPods niet meer zo lang mee, dan kun je ze laten vervangen voor €67, zo heeft Apple bekendgemaakt.
8

Behalve de prijs die je betaalt voor de batterij en een verloren AirPod, heeft Apple ook prijzen aangegeven voor de oplaadcase. De batterij in de oplaadcase kan op den duur ook verzwakt raken, waardoor vervanging een goede optie is. Voor het vervangen van de batterij in de oplaadcase betaal je ook €55 (exclusief verzending) en een defect buiten de garantie kost je €75. Tot slot kost een vervangend exemplaar van de oplaadcase ook €75. In Amerika zijn de kosten voor AirPods en de oplaadcase respectievelijk $49 (batterij), $69 (buiten garantie) en $69 (verloren).

Europese prijzen van de AirPods.

Als je last hebt van een te snel leeg lopende oplaadcase, dan hoef je echter niet bang te zijn voor hoge kosten. Apple geeft standaard één jaar garantie, waardoor de oplaadcase kosteloos omgeruild wordt. Alleen bij slijtage van de batterij na normaal gebruik, zijn bovenstaande bedragen voor eigen rekening.

BEKIJK OOK
28-12-2016 · Sommige gebruikers klagen dat de oplaadhoes van de AirPods snel leeg loopt, ook als ze de oordopjes niet gebruiken.
7 28

Via: iPhone-Ticker

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Benjamin maakt sinds september 2015 deel uit van de iCulture-redactie. Zijn nieuwste aanwinst is zijn 9,7-inch iPad Pro, maar hij is ook erg blij met zijn CarPlay-radio en AirPods. Naast Apple is Benjamin ook een liefhebber van Nintendo-games.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven?
Meld het ons via het speciale contactformulier!