‘Uitstel van AirPods door problemen met synchroniseren van audio’

De AirPods liggen nog steeds niet in de winkel, maar tegen welk probleem stuit Apple nou precies? Volgens bronnen zou Apple moeite hebben met het synchroniseren van het geluid van beide AirPods. Ook de microfoon en het omgevingsgeluid vormt een uitdaging.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De AirPods zouden oorspronkelijk in oktober verschijnen, maar de lancering werd last-minute uitgesteld naar een nog onbekend moment. Ook over de reden van uitstel is nog steeds onduidelijkheid, maar The Wall Street Journal heeft bronnen gesproken die de reden achter het uitstel weten. Volgens de bronnen zouden problemen met het geluid zorgen voor het uitstel, mede door een nieuwe techniek die Apple gebruikt.

Vrouw met AirPods

Audio via Bluetooth naar elke aparte AirPod

Apple gooit het met de AirPods op een draadloze toekomst, maar lijkt daarbij wel tegen problemen aan te lopen. Bij normale draadloze oordopjes ontvangt slechts één van beide oortjes het Bluetooth-signaal, waarna het signaal doorgestuurd wordt naar het tweede oordopje. Bij de AirPods is dit echter net even anders. Elke aparte AirPod krijgt zijn eigen signaal van de iPhone, iPad of ander apparaat waar de AirPods mee verbonden zijn. Het is echter wel belangrijk dat elke AirPod de audio op precies hetzelfde moment ontvangt, zodat het geluid niet door elkaar klinkt. Ook zou Apple problemen hebben als één van de AirPods uitvalt of kwijtraakt.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/airpods/

Een andere uitdaging is volgens Trajkovski, de oprichter van oordopjesmaker Earin, het oppikken van de stem van de gebruiker door de microfoon van de AirPods. Met name het filteren van achtergrondgeluiden zorgt volgens de bron voor mogelijke problemen en uitdagingen. De bronnen zijn het erover eens dat Apple een groot probleem over het hoofd gezien moet hebben, omdat de AirPods de kerstdagen lijken te gaan missen.

De AirPods zijn Apple’s eerste draadloze oordopjes en bevatten de nieuwe W1-chip. Deze is energiezuinig, maar zorgt ook voor een groter bereik. De productie van de AirPods zou nog deze maand van start gaan, maar de eerste oplage zou beperkt zijn van tien tot vijftien miljoen stuks. Het is nog onduidelijk wanneer de AirPods nu beschikbaar komen, maar volgens Tim Cook zouden de AirPods dit jaar nog verscheept worden, mocht de eerdere e-mail aan een bezorgde klant waar blijken te zijn.

Bekijk ook

Tim Cook: 'AirPods binnen een paar weken in de winkel'

De AirPods komen volgens Tim Cook binnen enkele weken beschikbaar, zo belooft hij in een e-mail.

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 december 2016 om 16:48
Onderwerp
Categorie
Accessoires

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.