Adobe kondigt Mighty-stylus en Napoleon-lineaal voor iPad aan

· Gonny van der Zwaag

adobe-project-mighty
Adobe heeft vandaag een verrassende aankondiging gedaan tijdens de jaarlijkse MAX-conferentie. Project Mighty is een drukgevoelige digitale pen, die je kunt gebruiken om op tablets te tekenen. Adobe demonstreerde Mighty op een iPad. De pen werkt samen met de Kuler-app voor iOS, die Adobe ook heeft aangekondigd. Napoleon is een digitale liniaal, die je op het iPad-scherm kunt gebruiken om een rechte lijn te tekenen. Ook kondigde Adobe een Kuler-app voor iPhone aan en maakt de app Adobe Ideas gratis.

Hieronder is te zien hoe de Mighty-stylus werkt. Er is gezorgd voor nauwe integratie met diensten van Adobe. Zo kun je de instellingen online bewaren via Creative Cloud. Je haalt bijvoorbeeld een Kuler-kleurenpalet van Creative Cloud, haalt de penseelinstellingen op en andere items die je in een afbeelding wilt gebruiken. Wil je iets weggummen, dan kun je dat doen door met je vrije hand over het scherm te wissen.

mighty-napoleon
Foto via TechCrunch

Koppel je de Mighty-stylus met de Napoleon-lineaal, dan heb je nog meer mogelijkheden. Napoleon is iets groter dan een Apple-afstandsbediening en is bedoeld om lijnen te trekken op het scherm. Je kunt er ook gebogen lijnen mee tekenen. De doelgroep is niet de doorsnee iPad-amateurtekenaar, maar mensen die professioneel bezig zijn met illustraties, productschetsen en dergelijke. Adobe concurreert daarmee met tekentablets van bijvoorbeeld Wacom.

De Mighty-stylus en Napoleon-lineaal liggen nog lang niet in de winkel. Volgens Adobe is het een R&D-project dat ooit wel zal resulteren in een concreet product.

Op de productpagina van Project Mighty kun je later meer lezen over het project. Op het moment staat er alleen een foto en een aanmeldingsformulier voor Adobe-nieuwsbrieven.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.