A6-processor al in proefproductie bij TSMC

De A6 chip voor de iPhone 6 wordt wellicht niet door Samsung geproduceerd. Fabrikant TSCM zou al bezig zijn met de proefproductie van de nieuwe processor.

De A6 chip wordt wellicht niet door Samsung, maar door TSMC geproduceerd.De iPhone 5 krijgt waarschijnlijk de A5-processor die we al kennen van de iPad 2, zo luiden de geruchten. Maar terwijl wij nog wachten op de onthulling van de volgende generatie iPhones, is de Taiwanese fabrikant TSMC al begonnen aan de productie van de volgende generatie mobiele chips: de A6. Daarmee deelt Apple een klap toe aan Samsung, die de A5 produceert.


Dit is te lezen in een bericht van persbureau Reuters. Het is nog de vraag of Apple deze A6-chips ook echt gaat gebruiken. De productie is op proefbasis, zodat ze kunnen zien of TSMC de juiste partij is om mee samen te werken. De productie van de A5 ligt bij Samsung, maar Apple is druk bezig met het benaderen van diverse fabrikanten in Azië. De patentstrijd met Samsung speelt hierbij wellicht ook mee.

“Of Apple een officiële order maakt hangt af van het aantal geproduceerde chips”, zo vertelt een bron aan Reuters. Voor de fabrikant is het dus nog even afwachten.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.