50 manieren om je iPhone-applicatie te promoten

· Jean-Paul Horn

iphone taartEen tijdje geleden gaven we een lijstje met tips hoe je als ontwikkelaar kunt opvallen in de App Store. Een blogger die gespecialiseerd is in marketing heeft daar nu een variant op gemaakt: een lijstje met 50 tips om je iPhone-applicatie te promoten. Er zitten wat voor de hand liggende tips bij, zoals het aanbieden van je applicatie bij reviewsites (zoals iPhoneclub.nl) en zorgen dat je opvalt in de App Store. Maar blogger Tim Cascio heeft ook wat originele tips verzonnen, zoals het maken van postzegels met je applicatie-icoon, maak een walk-through van je applicatie, zoek een launchpartner en maak een blog over je applicatie.

Een Facebook-fanpagina, het promoten van de applicatie in je e-mailhandtekening, maken van wallpapers of het organiseren van een launchparty is ook een goed idee. Bij zo’n party moet je natuurlijk wel gebakjes uitdelen met bovenop een applicatie-icoontje van marsepein.

Meer info: Tim Cascio’s Blog

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Jean-Paul Horn is uitgever van iCulture. Hij studeerde journalistiek en communicatie en werkte daarna een aantal jaren als webdeveloper en consultant. Jean-Paul zorgt op iCulture.nl voornamelijk voor de techniek (app en site), marketing & sales en aansturing van projecten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.